TG Vijesti

DOBRO vam jutro iz oblačnog i hladnog Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Temperatura je 4 stupnja C, puše lagani vjetar, a nebo nad duvanjskim krajem je prekriveno sivim oblacima, sunce se još ne nazire iza Vran – planine.

Ugodno vam i blagoslovljeno jutro i cijeli dan Božji dar iako tmuran i hladan, oblačan, ali život je takav, satkan od vedrine i tmine, od sunca i kiše, vrućine i hladnoće, baš kao i vrijeme, promjenjivo, uostalom “Stalna na tom svijetu samo mijena  jest”(P.P.), a što se više odupiremo promjenama, što ih ne želimo priznati kada su i očite, to smo nezadovoljniji, pa i kada je o meteorološkim promjenama riječ.

Što se prije prilagodimo onome što ne možemo promijeniti bit ćemo zadovoljniji, zato na ovako hladnom vremenu ne inatite se kratkim rukavima, nego ljetnu odjeću pospremimo u ormare, a izvadimo, pripremimo i odjenimo odjeću i obuću primjerenu jeseni.

Sačuvajmo toplinu tijela koju smo prikupili tikom ljeta i sunčanih dana, zadržimo sjaj u očima koji izvore iz topline srca napunjenog ljubavlju, široki osmijeh je odraz mira u duši, zadovoljstva i zahvalnosti Bogu onim što imamo, a ne onim što bismo htjeli imati. Žudnja, a posebice pohlepa  nije zdrava, ona samo unosi nepoželjan nemir u naš jedan jedini život, zato se čuvajte ovih poroka, ljubavlju ih otjerajte daleko od sebe i od onih koji su vam dragi!

www.tomislavnew.com