TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U PREDBLAGDANSKOM OZRAČJU sinoć je u kinodvorani KIC-a upriličen “Đakovački advent u Tomislavgradu”

Mnogo je poveznica prijateljstva  godinama tkano i istkano između grada Đakova i Općine Tomislavgrad. Najljepši dio suradnje je stvaralaštvo, a taj odraz je sinoć prohujao dvoranom KIC-a u Tomislavgradu  u lijepom, veselom, razigranom i raspjevanom predblagdanskom ozračju.
Program su impresivno otvorili čuvari tradicije, članovi Udruge Hrvatska duvanjska baština. Predstavljanje knjiga Ivane Ćurić, o kojima su nadahnuto govorili književnik iz  Đakova, a porijeklom Duvnjak, Mirko Ćurić i poznata duvanjska profesorica, koja je bila i  voditeljica priredbe, Snježana Redžepagić, otvoriše dječji svijet u svoj ljepoti i radosti.

“Otkrivaju vječnu tajnu odrastanja i skrivaju vječnu istinu odrastanja. Po svemu sudeći romani Folirant u razredu i Sedmero znatiželjnih duvanjske književnice Ivane Ćurić dobit će novi nastavak” istaknula profesorica Redžepagić govoreći o novim romanima za djecu.
Scene iz romana sjajno su uprizorili polaznici Škole mjuzikla i glume, a “Roška dica”, mali čuvari tradicije, razgalili su srca svih.

Predstavljanje Kuharice SSŠ Antuna Horvata iz Đakova proširilo je suradnju na još jednoj razini, gastronomiji.


Glazbena izvedba profesora iz Đakova udahnula je Božićno ozračje .

Drugi dio večeri nastavio se u galerijskom prostoru gdje su gošće iz Đakova i  duvanjske majstorica u spravljanju slastica: Ivana Jurič, Marija Gabrić, Stela, Ljilja Ćosić, Kata Jakić i Ivanka Antosović postavile su “slatke stolove” uz koje se nastavilo druženje.

Bila je to divna večer kreativnosti, pjesme, glazbe, prijateljskog susreta i dobrih namjera, što je prepoznala i duvanjska publika i pozdravila izvođače i organizatore toplim pljeskom.

Ostale sudionike ove večeri prijateljstva možete vidjeti na plakatu!

www.tomislavnews.com/Foto: Ružica Bagarić