TG Kultura/Zabava

JAKOV KRIŠTO : Vikend akcija, navali narode, ne propustite!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sve države Svijeta su se zgrozile nad ruskom invazijom na Ukrajinu. U nevjerici promatraju zlo u srcu Europe. U strahu od svjetskog rata svi manično sazivaju izvanredne sjednice, dogovaraju se, usuglašavaju stavove, traže neke modele kako zaustaviti rat.
Sve oči Svijeta uprte su u Ukrajinu, a u BiH Parlamentu traje izvanredna sjednica o izglasavanju zakona o “zabrani pušenja”!
Predsjedavajući reče:
“Gospodo, sada prelazimo na najosjetljiviju točku dnevnog reda o kojoj bi u mnogome mogao zavisiti i budući saziv Parlamenta …a to je : zabrana pušenja u zatvorenim prostorima”
Za riječ se javi jedan iz SDA i reče:
“Ja bih za početak da se zabrane samo one “motane”…to brate smrdi, za oči kolje, kosu kovrča…a ljudi ripaju i kašlju da te Bog mili sačuva! Eno kažu da je jedan iz Sarajeva kupio “motane” i toliko je kašljao da je iskašljao i žvaku koju je progutao još u osnovnoj školi”
“Opaaaa….” reče predstavnik HDZ-a.
“Dakle, tu smo! Vama smeta što je duvan iz Hercegovine?! Nije poželjan kanal na hrvatskom jeziku, nije ni član Predsjedništva Hrvat, a sada vidimo ni hrvatski duvan nije dobrodošao”,  ljutito reče HDZ-ovac.
“Budimo realni, nije taj duvan ni vidio Hercegovine! Snabdijevate svu Bosnu i svu Hrvatsku pa i šire…ne bi da ste Kalifornija, a ne ono malo krša…ma dajte molim vas”, s podsmijehom ovaj odgovori.
“Još hoćeš reći da smo i kriminalci?! Eto bolji je vaš što ga uzgajate oko Zenice kraj onih dimnjaka i u Sarajevu u sred smoga!” podrugljivo uzvrati HDZ-ovac!
Rasprava i uvrede se rasplamsale pa predsjedavajući prekide raspravu:
“Gospodo, predlažem da se ovo prolongira za narednu godinu, a sada ajmo na zasluženu okrjepu. Kuharica mi je šapnula u hodniku da je danas na meniju šnicla i pljeskavice punjene sirom i umak od tartara . I da vam još napomenem, zvala me je ona Ursula iz EU i veli da se usuglasimo oko stanja u Ukrajini. Pa eto, spremite se i vidimo se za dva dana na ovom istom mjestu”.
A za dva dana nakon što su nacionalne vođe u svojoj bolesnoj mašti shvatile da bi možda opet mogli izvući neku korist od rata…poče sjednica:
“E, šta ćemo s ovom Ukrajinom” reče Bakir.
“Ništa, to treba sravniti sa zemljom, sve lijepo potaracati i šlus! Zna Putin! I ne samo Ukrajinu već i još neke zemlje i zemljice da ih sada ne spominjem”, reče Dodik.
“Da ti to možda ne misliš na BiH?” upita Bakir.
“Mislim kad me već potežeš za jezik! Ovuda će koračati ruska čizma! RS će se pripojiti Srbiji, a onda svi skupa majčici Rusiji”,  s prijetnjom podviknu Milorad.
“E pa nisi ga gledao taj film! Ovo će biti Osmansko carstvo kao što je uvijek i bilo…zapovijedat će age i sultani kako i spada u Bosni”,  reče Bakir.
“Stan’te kosci, ne kosite Jabuke! Naša je Herceg-Bosna…bila i bit će! Kad su Hrvati ovuda hodali vas nije ni bilo! Ovo je naše od stoljeća sedmog”,  zagalami Čović.
Tada nastade još veća galama i svađa. Dodik ustade s kartom Velike Srbije i ljutito napusti sjednicu uz prijetnju. Crni Audi odjuri u smjeru Banjaluke, drugi crni Audi u smjeru Mostara, a upravo tada je zazvonio telefon:
“Halo, ovdje Ursula. Jeste li se usuglasili da obavijestim Vijeće”?
“Ma nismo brate, ko će se s budalama usuglasiti”, reče ovaj s druge strane žice.
“Pa dobro, pobogu, jeste li se vi ikada i oko čega usuglasili?” sad već ljutito pita Ursula.
“Pa jesmo…evo usuglasili smo se prošli mjesec da se povećaju plaće državnim službenicima”, reče ovaj.
Vidno iznervirana Ursula spusti slušalicu.
A kad je narod čuo da bi moglo biti rata svi pohrliše na tavane i trapove da vide u kakvom je stanju oružje. Veliki trgovački centri kad su za to doznali(duševni i humani kakvi već jesu) brzo priskočiše u pomoć svojim kupcima i brzo nabaviše sve potrepštine i to po posebnim popustima koje možete vidjeti na priloženom katalogu odmah ispod teksta. Dostava po cijeloj BiH je 7 KM…za članove besplatna. Ne propustite ove posebne vikend akcije!

www.tomislavnews.com/jakov Krišto