TG Sport

30. OBLJETNICA travanjskih događanja – maraton Tomislavgrad-Kupres u spomen žrtvi hrvatskog naroda

U nizu sastanaka koji se održavaju kao priprema obilježavanja 30. obljetnice stradavanja hrvatskoga naroda na Kupreškoj visoravni danas je održan još jedan.

Na ovom sastanku uz domaćina načelnika općine Kupres gospodina Zdravka Mioča nazočili su predstavnici braniteljskih udruga s područja središnje Bosne, Udruga branitelja iz Tomislavgrada, predstavnici Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada kao i gosti iz Republike Hrvatske, s područja Sisačko-moslavačke županije Udruga Heroji ne umiru.

Inicijativa spomenute udruge iz Hrvatske za trčanje maratona u spomen žrtvi hrvatskog naroda na Kupresu je konačno prihvaćena. Uz organizaciju domaćina općine Kupres suorganizaciju je prihvatio Atletski klub Puls iz Tomislavgrada.

Maraton neće biti natjecateljskog karaktera, a trčati će se 10. travnja sa startom u 5:15 sati ujutro ispred spomenika hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu, uz posjet spomen obilježjima koji se nalaze na prometnici prema Kupresu s ciljem u 10:15 sati pred središnjim spomenom obilježjem u Kupresu, piše  Kupreški radio.

www.tomislavnews.com