Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Politika

VIDEO/FOTO: Središnja proslava 30. obljetnice utemeljenja HVO održana danas u Mostaru, odličje ZP Tomislavgrad primio brigadir HVO Ivan Tanjić

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u Mostaru upriličena središnja proslava 30. obljetnice HVO, koje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem  svijeća ispred spomenika hrvatskim braniteljima na  Rondou, a potom je služena svečana sveta misa u katedrali u Mostaru.

Svečanost je nastavljena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojoj su bili brojni uzvanici i gosti. Među njima i predsjednik Republike Hrvatske koji je  Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama HVO-a te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju odlikovana su Zborna područja HVO-a Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje. Odličja su primili zapovjednik Zbornog područja Mostar Petar Zelenika, zapovjednik Zbornog područja Tomislavgrad, brigadir HVO-a Ivan Tanjić, zapovjednik Zbornog područja Vitez, general HVO-a Filip Filipović i zapovjednik Zbornog područja Orašje, general HVO-a Đuro Matuzović.

U videima ispod možete vidjeti i čuti dio govora uzvanika, a predsjednik Milanović je na kraju svog govora poručio: Svi oni koji su skeptični prema BiH i prema HVO-u, svima onima koji u Hrvatskoj gaje skepsu mogu samo reći: “Dođi da vidiš, dođi da se diviš!”

www.tomislavnews.com/Video i foto: M.L.