KolumneSvijetTG Zanimljivosti

FOTO – DNEVNIK duvanjske (brišničke) hodočasnice (1.): Kad “ministrica kauča” krene na Put sv. Jakova – “Moj Camino”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Moj Camino, I. i ll. dan

Svitu moj. čeljadi moja lipa…
PIŠE: Franka Čolina

I tako zove mene Camino već četiri pet godina, a ja sve odugovlačim neće li popušćat, ali nema šanse…pa ajde reko evo popustit ću ja😉(malo čudno za mene , ali godine iskustva).A sela Tina dobro molila pa izmolila da neko njezin ide na Camino i naravno zapalo mene, ta neće Josipa (sestra) . A na meni “cedulja” MINISTRICA KAUČA😉 .Uglavnom, u siječnju kupim kartu, nikom ništa ne govoreći, nije to zgodno meni, ali dobro sam izdržala – cila dva dana😅 I naravno ko svaka dobra ženica pitam dopuštenje od Čoline (suprug), o, šta će dobrica moja nego kaže: ” Ma možeš naravno” Pitam ga za podršku u svim segmentima kaže sve osim financija, eto ga dobrice od maloprije, ali sad on popušća i naravno – tu je podrška za sve.
I dajem si onda posla, prikupljam opremu što nimalo nije zgodno sad u ovo vrijeme teška nestašica a ja shoping ajme…znate kad ništa još do sada preko interneta nisam kupila mislim 2 stvari i to ništa ni s čim. Uglavnom tu si morate dati truda🤦‍♀️.Al ja sam imala džokere po tom pitanju fala Bogu … Be Vi ,Andrijana, a sponzore uz mog Čolinu  spomenem drugi put(nije danas njihov dan).
Uglavnom MINISTRICA KAUČA se taman pokrenula počela malo i hodati(dnevno 6-7 8-9 km) i dođe KORONA ..6-ti val iz prve….u jednu ruku dobro jer nisam imala nesretne covid potvrde, a opet ništa od treninga. Naravno gospođa Čolina na stari poso – KAUČ i tako nešto. Kad je malo ta napast prošla hodala, ali slabo, skroz slabo. Ma mogu ja to, a pojma nemam o čemu pričam 🙉
I tako dođe dan 27.travnja,2022. godine, karta kupljena, hajdemo MINISTRICE KAUČA na noge lagane, a možete misliti koliko su lagane?!


Dragi Bogo se za sve pobrine tako i za dan dan moga hodočašća, za koji je poslao i Antonija i Jana i Daniela i Josipa i svi imali let iz Splita.

Dok smo došli da Saint Jean Pied de PSJPDPJPDP izmijenjali prijevozna sredstva samo na konjskim kolima nismo bili . Stigli fala Bogu u 21:00 i tu vam ne moram ništa objašnjavat. Najavljivali oluje i vjetrove, nevrime, ajme kad ono svanu solidno.

Krenuli puni adrenalina i force… tamo neko brdašce puvljovina počela zarana ne znamo što nas čeka…ali ubrzo smo shvatili…objasnio nam profa Josip plan i što nas sve čeka, ali svejedno smo bili iznenađeni, što prirodnim ljepotama, što nadmorskom visinom s 200 na m/n/v1440 m/n.v. lipo skroz🏃🏃🏃
Na Pirinejima malo jače puvalo, kiša jače padala, ali sve super. Sad večera i spavanje, odnosno slaganje(mislim da nas je 18 hahahhaaahahhaaaha)

 


Laku noć ekipa!
Molitvica
Ujutro prva mi u misli dođe I. pa T. pa moja Frau sve tri onkologija…I ja i moj Bogo dana s njima koračali ja ga prosila i slavila za njih. Znam da je čuo i vjerujem mu. Malo smo i pregovarali i sve dogovorili.
Hvala Ti Gospodine.

Nastavlja se…

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: Franka Čolina

NAPOMENA: Tekst nije lektoriran

P.S.

Put Svetog Jakova (francuski put) (španjolski: Camino de Santiago Francés ili samo Camino Francés ) ruta je Puta svetog Jakova, duga oko 800 km, koju prelaze hodočasnici iz pravca Francuske na putu koji vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Pored Camino Francésa postoje i druge rute prema Santiago de Composteli i to: Engleski, Portugalski, Katalonski, Sjeverni, Baskijski kao i još neki pravci. Ipak Camino Francés je najfrekventniji od svih.

Vijeće Europe mu je 1987. god. dodijelilo titulu “Glavne ulice Europe”. UNESCO je 1993. god. proglasio španjolski i francuski dio puta za Santiago UNESCO-ovom svjetskom kulturnom baštinom. (wikipwdija)