TG Kultura/Zabava

FOTO: DANAS je uspješno organiziran tradicionalni uspon na mitsku planinu Zavelim!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Po idealnim vremenskim uvjetima danas je, u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva “Zavelim” Roško Polje, održan tradicionalni uspon na mirisnu i mitsku planinu “Zavelim”, u podnožju i nižim predjelima obrastao gustom šumom, a na vrhu golet ili prekriven niskom travom.
Na planinarskom druženju, koje je jutros počelo na izvoru Močila, sudjelovalo je oko 120 planinara, izletnika, prijatelja prirode. Njih 70-tak je krenulo na uspon do najvišeg vrha Zavelima, Kolakovca (1346 m/n/v.). A planinara i izletnika bilo je iz : Planinarskog društva “Zanatlije” Osijek, Planinarskog društva “Jelinjak” Trilj..iz Širokog Brijega, Posušja, Mostara, Planinarskog društva “Orlova stina” Tomislavgrad, uz, naravno, najbrojnije domaćine, članove PED “Zavelim”


Danas je bilo vedro i sunčano, pa su se s vrha Zavelima pružali prekrasni vidici na Biokovo, Kamešnicu, Cincar, Tušnicu, Vran, Čvrsnicu i Matokit, te nezaboravan vidik prema Buškom blatu.


Na povratku za sve je priređen zajednički ručak, a svi oni koji su danas bili na ovome prekrasnom druženju jednoglasni su u ocijeni kako je bilo odlično organizirano i svi su puni prekrasnih dojmova, a mnogu su rekli kako će svaki put kada se organizira druženje u Rošku Polju obvezno doći, uz napomenu da će mnogi doći i na Ivanjdan (24. lipanj), kada je svetkovina i velika proslava u Rošku Polju, čiji je zaštitnik sveti Ivan.
www.tomislavnews.com/Foto: Vinko Ljubas