Bosna i HercegovinaHrvatskaTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Trodnevni Memorijalni skup planinara „Ivica Plazonić“ – Masna Luka 2022.

U organizaciji HPD Pločno i HPD Malačka u Masnoj Luci u tijeku je 23. Memorijalni skup planinara „Ivica Plazonić“ koji se održava od 15. do 17. srpnja, 2022. godine.
Plan i program ovog trodnevnog druženja planinara i ljubitelja prirode je uistinu bogat.

Prvi dan, jučer, 15. srpnja 2022. godine planinari su pristizali sa svih strana i prijavljivali se na info pultu organizatora, potom su postavljali šatore u kampu, neki su imali vreće za spavanje, podmetače, a nakon smještaje bilo je upoznavanje i druženje u kampu. Sudjelovalo je tridesetak planinarskih društava iz B i H i Hrvatske.

Popis  planinarskih društava, sudionika  Memorijalni skup planinara „Ivica Plazonić“ – Masna Luka 2022. 

Danas, subota, 16. srpnja 2022. godine bilo je rano ustajanje, posluženi su kava i čaj za sva planinare, nakon čega se krenula na planinarske ture za Pločno, Hajdučka Vrata i Veliki Vilinac uz osigurane vodiče.

Jedinstveni spomenik prirode i najljepši simbol Parka prirode Blidinje – čuvena Hajdučka vrata. Smještena su na istočnom dijelu planine Čvrsnice i prirodni su fenomen nastajao stoljećima. Neobičan je to prsten u stijeni, a nalazi se na rubu kanjona Dive Grabovice.

U popodnevnim satima bio je povratak s uspona i ručak za sve sudionike koje je pripremilo HPD Malačka.

Nakon kratkog odmora za ručak nastavljeno je natjecanje u starim sportovima, pa dodjela priznanja i zahvalnica. Nakon toga planinari će nastaviti druženje uz logorsku vatru, glazbu, roštilj…

Sutra, nedjelja,17. srpnja 2022. godine, sudionici Memorijalnog skupa nazočit će Svetoj misa u crkvi u Masnoj Luci, a nakon Svete mise zajednički ručak za sve planinare priprema HPD Pločno.

Poslije ručka i kratkog druženja, planinari će se pripremati za odlazak, a vjerujemo kako im je bilo uistinu zanimljivo ova dva dana, te da će tako biti i sutra, pa želimo da se svi sretno vrate svojim domovima.

www.tomislavnews.com/Foto i video: Ilija Ćalić