TG Zanimljivosti

KATA PERIĆ IZ TOMISLAVGRADA: Ja sam baka šest slavuja iz „Infinitasa“! VIDEO

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sinoć je na RTL emitirana prva emisija uživo  glazbenog showa „X Factor“, u kojoj se predstavilo dvanaest kandidata, od svakog mentora po troje. Među njima bila je i Grupa „Infinitas“ iz Zagreba i Iva Ćurić iz Đakova, a oni su…
Već pogađate-PORIJEKLOM IZ DUVANJSKOG KRAJA!

Te male, a sada mlade Periće često smo viđali u susjedstvu, preko ljeta, kod bake Kate Perić (75), koja stanuje u središtu Tomislavgrada. Iskreno, znali smo da svi dobro pjevaju, često se čula gitara i pjesme u susjedstvu, znali smo da pjevaju u jednom crkvenom zboru u Zagrebu, ali da tako dobro pjevaju, e to smo čuli i vidjeli tek sinoć! Na linku ispod možete čuti prekrasne glasove sestara i braće Perić!

http://www.xfactoradria.rtl.hr/video/prvu-pjesmu-spasa-otpjevala-je-grupa-infinitas-koja-je-zavrsila-natjecanje/

Iako nisu prošli u daljnje natjecanje, oduševili su žiri i publiku i sve gledatelje pokraj malih ekrana, a Duvanjke i Duvnjake posebno.
„ Ja najveći dio godine živim s njima u zagrebu, a baš sam jučer stigla u Tomislavgrad i naravno da sam sinoć gledala natjecanje, gledala svoje slavuje kako pjevaju, a srce je raslo, raslo..“, kaže nam jutros susjeda Kata, baka šestero Perića iz Grupe „Infinitas“, kada smo joj došli čestitati.
{gallery}perici{/gallery}
Dodaje, da joj uopće nije teško palo to što su ispali iz daljnjeg natjecanja, jer svi oni imaju obveze u Zagrebu, kod kuće, a ovo im je natjecanje već oduzelo puno vremena.
Uz unuke koji su sinoć pjevali: Moniku, Jelenu, Katarinu, Ivana i Filipa, i Josip je s njima u „Infinitasu“, ali sinoć je bio u publici, kaže nam baka Kata, a osmjeh joj ne silazi s lica.
„Oni su djeca od mog sina Stipice i nevjeste Ane Marije. Mi smo živjeli na Eminovom Selu, dok moj suprug Bože-Boškan (sada pokojni) nije napravio kuću u gradu. Nevjesta mi je iz Šujice i presretan sam što su mi podarili toliko unučadi. I moja kćerka živi u Zagrebu, ima dvoje djece koji su uspješni. Katarina je državna rekorderka na 500m i 1000m u brzom klizanju, a Branimir se natječe u matematici“, priča nam o svojoj unučadi baka Kata, a mi priznajemo kako nam je drago da je još jedna uspješna hrvatska sportašica porijeklom, po majci, iz duvanjskog kraja.
Baka kata nam priča da je njezin sin Stipica otišao na školovanje u Zagreb, da se po povratku oženio i samo jednu godinu živio u Tomislavgradu, te da je odselio u Zagreb.
„Iako ni jedno od mojih osmoro unučadi nije rođeno u Tomislavgradu, jako su vezano za naš kraj i često dolaze ovdje na odmor, preko ljeta. Najdraže im je biti kod tetke na Eminovom Selu i kažu da im je to najbolji odmor“, priča baka Kata o svojoj unučadi, a mi smo zaključili kao je ona samozatajna baka, jer bismo, inače, i prije doznali da ima uspješnu unučad.
„ Nisam ja od velike priče, evo kad oni dođu na ljeto, neka vam o svom poslu, o pjevanju, o onomu što rade, oni će vam više ispričati“, kaže baka Kata, kojoj upravo stiže i Perićima omiljena teta Ana s Eminova Sela, kako bi se raspitala o svojim miljenicima u Zagrebu.

Teta Ana i baka Kata

Mi sada, donosimo, dvije pohvale za nastup Grupe „Infinitas“ glazbenih znalaca.

Grupa ”Infinitas” iz Zagreba još je jednom pokazala sklad obiteljske harmonije. Petero braće i sestara iz obitelji Perić u prvoj emisiji uživo otpjevalo je Gibonnijevu pjesmu ”Oprosti”. Massimo je komentirao da su pjevali s puno duše dok je Željko primijetio i znatan napredak od audicije. Dodao je kako je njihov nastup bio simpatičan i sladak, piše Večernji list.

Grupa ‘Infinitas’ koju čine dva brata i tri sestre iduća se predstavila publici. Ova obiteljska grupa dolazi iz Zagreba. Braća i sestre Perić u slobodno vrijeme pjevaju u zboru Allegro. Allegro je mješoviti  zbor u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Lučkom. Žiriju “X Factora” su se predstavili pjesmom Jessie J “Price tag”, a na kraju nastupa na binu je došla i čitava pratnja: roditelji i prijatelji. Iz grupe ‘Infinitas’ poručili su kako imaju još jednog brata, koji ih je pratio iz publike. Ova sretna obitelj je ostavila pozitivan dojam na žiri , piše dnevno.ba.

DOZNALI SMO DA JE I IVA ĆURIĆ IZ ĐAKOVA, A PORIJEKOM IZ DUVANJSKOG KRAJA-TRAŽIMO NJEZINO PORIJEKLO, PA KAD DOZNAMO, JAVIMO!

www.tomislavnews.com/ Ljuba Đikić