HBŽ Vijesti

DONOSIMO REZULTATE sportskih natjecanja sa „STRLJANICE 2015.“

Kosac 2015.godine-kozbaša, koji je „odnio jabuku livadu“, odnosno nagradu u iznosu od 3000 KM je prošlogodišnji, ali i dugogodišnji natjecatelj s Kupresa, Vinko Čičak – Vinara.

Natjecatelji u disciplini Skok u dalj s mjesta natjecali su se redoslijedom kako su prijavljeni.
Skok u dalj izvodio se iz mjesta tj. Slobodnim stilom. Svaki najecatelj imao je pravo po jedan probni skok koji se nije mjerio. Skakalo se u tri serije , a svaki skok se mjerio. Najduži skok se uzima u obzir kod određivanja plasmana, te se na temelju toga utvrđuje poredak.
Rezultati za Skok u dalj iz mjesta su sljedeći:
1. Mjesto – Ratomir Baštić iz Kupresa sa najduljim skokom od 3,43 m
2. Mjesto – Damir Šimić iz Šujice sa duljinom skoka od 3,12 m
3. Mjesto – Frano Katušić iz Bugojna sa duljinom skoka od 3,09 m

Bacanje kamena s ramena izvodilo se slobodnim stilom.svaki natjecatelj imao je pravo po jedan probni hitac, nakon čega se pristupilo natjecanju, koje se obavljalo kamenom težine 7,500 kg. Kamen se bacao u tri serije , a svaki hitac se mjerio. Najduži hitac se uzimao u obzir kod određivanja plasmana natjecatelja , te se na temelju toga utvrđivao poredak.
Poredak u disciplini Bacanje kamena s ramena je sljedeći:
1. Mjesto – Anđelko Spajić iz Jajca a njegov najdulji hitac iznosi 16,28m
2. Mjesto – Velibor Lučić iz Jajca a hitac iznosi 15,56m
3. Mjesto – Sveto Škondra iz S. Mosta , a njegov hitac je iznosio 15,32m

U disciplini Potezanje konopca prilikom natjecanja ekipa broji 10 natjecatelja , a uz ekipu može biti samo prijavljen vođa ekipe koji može davati upute. Natjecanje se provodi po „Kup sustavu“.
U potezanju konopa 1. Mjesto je zauzela ekipa Sv. Mihovil- Dugopolje, a
2. mjesto je pripalo ekipi Luka Ploče – Ploče

U pješačkoj utrci startalo se iz visokog starta i trčao se jedan krug u dužini 1000m, u smjeru kazaljke na satu te je poredak sljedeći:
1. Mjesto – Vinko Sliško iz Tomislavgrada sa rezultatom 2:55,22
2. Mjesto – Mehmed Dedić iz Bugojna sa rezultatom 3:13,51 te
3. Mjesto – Mato Lučić iz jajca sa rezultatom 3:53,11

U nadmetanju koševine trave za tkz. „Jabuku livadu“ odnosno titulu kosca 2015. godine na Kupresu kom prilikom se ocjenjivala brzina, širina i čistoća otkosa tj, potkašanje uz dodatne bodove za stil i tradicionalnu nošnju kraja iz kojeg kosac dolazi treće mjesto je pripalo  Miloradu Sladojeviću iz Mrkonjić grada, drugo mjesto pripalo je Ivi Ivkoviću iz Kupresa .
Kosac 2015.godine koji je „odnio jabuku livadu“ tj. nagradu u iznosu od 3000 KM je prošlogodišnji, ali i dugogodišnji natjecatelj sa Kupresa, Vinko Čičak – Vinara.

kupresinfo.com/TN/ Foto: Vinko Čičak-Vinara,arhiv