TG Kultura/Zabava

VIDEO: PLAŽA MARINOVAC NA BUŠKOM JEZERU, najljepša jezerska plaža na svijetu?!

Tko tu ljepotu može platit? Nitko, jer je besplatna! Vaše je samo doći i  uživati!
Ne vjerujete? POGLEDAJTE!

Plaža Marinovac nalazi se na Buškom jezeru, u općini Tomislavgrad. Nedovoljno poznata, jer turizam na Buškom jezeru još je u povojima.
Jučer (nedjelja, 5. lipnja, 2015.) je na ovoj plaži održan 5. Beach rugby fest, a osim rugby utakmica bilo je još puno toga lijepoga za vidjeti i uživati. A bilo je i mnogo posjetitelja: igrača i kupača.
Čista, nezagađena jezerska voda za kupanje, prostrana i pjeskovita plaža odlična je podloga, osim za rugby, za igru odbojke, a za izležavanje i sunčanje je k’o stvorena. A voda u jezeru je tijekom ljeta ugodno topla za kupanje, ali i pogodno za sve sportove na vodi.

{youtube}ih0NZoH36_0{/youtube}
Priroda koja okružuje Buško jezero posebna je priča: planinski vijenac Dinarida sa zaravnima i slojevitim vrhovima, veliki je izazov planinarima, ali i šetačima. Na okolnim brdima opojni je miris raznobojnog, samoniklog cvijeća, smilja i bosilja! Između planinskih vrhova vide se čak  i stupovi vjetroelektrane iznad Voštana u Republici Hrvatskoj, jer se Buško jezero nalazi na tromeđi Bosne, Dalmacije (RH) i Hercegovine, ili bolje rečeno u njihovom zagrljaju.
A dočekate li večer na obalama Buškog jezera, kada sunce posljednjim zrakama zaželi laku noć jezeru, zagrli ga svojim zlatnim rukama, uživat ćete na njegovoj čarobnoj, srebrenoj površini i poželjeti zagrliti cijeli svijet.
Nisu ovo navodi iz knjige o najljepšim svjetskim malim plažama svijeta, nego o draguljima skrivenim među brdima, a stvorenim za uživanje!
Ovo što gledate snimljeno je jučer, a ako se bude pravio novi popis najljepših jezerskih plaža na svijetu MARINOVAC NA BUŠKOM JEZERU sigurno će zauzeti visoko mjesto!

www.tomislavnews.com/Tekst: Ljuba/ Video: Studio Relive