TG Vijesti

DOBRO vam vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura je 18 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a ono malo oblačića na istoku sunce rastjerava svojim toplim zrakama.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, topao i sunčan, ljetni, tjedan pred Ilindan, kad dozrijeva voće i povrće, ljetina, kad “ili zori ili gori”, a ljudi i životinje traže hlada, koji je besplatan, samo se treba premještati u osinje, u sjenovitu stranu, tko ne mora raditi i suncu se izlagati.

Vjerujemo da ste se dobro naspavali, iako je bilo sparno pa je trebalo prozore otvoriti, ali pred jutro se trebalo pokriti laganim pokrivačem, tako je kod nas u duvanjskom kraju, uvijek treba biti prekrivač, najčešće deka, pri ruci i duge rukave ne pospremati u ormar, zatrebaju i o Ilindanu!

Uskoro će se prazne kuće u Tomislavgradu, u selima posebice, početi puniti svojim vlasnicima, domaćinima koji će doputovati (neki već jesu!) iz inozemstva, iz tuđine i biti, barem za kratko, svoji na svome. Osjetit će se njihov dolazak koji uvijek donosi živost i u gradu i u selima, živost koja budi nadu u bolji život i u  našoj općini ili se to samo čini?!

Bilo tako ili ne, važno je da vam je srce puno ljubavi, duša mira, savjest čista, da imate empatije za druge, spremni ste pomoći potrebitima, bolesnima i nemoćnima i dan će vam biti ispunjen radošću i zadovoljstvom!

www.tomislavnews.com