TG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO-VIDEO ČESTITKA: Večeras je u Tomislavgradu održana Osnivačka skupština HKD “Napredak” – Tomislavgrad

Večeras (15. rujna, 2023. godine), u kino dvorani KIC-a Tomislavgrad održana je Osnivačka skupština HKD” Napredak” u Tomislavgradu, a koja je bila i izborna, na kojoj su izabrana radna tijela Podružnice HKD “Napredak” Tomislavgrad i predsjednica.

Nazočne na Osnivačkoj skupštini pozdravila je novinarka Maja Pašalić iz Šujice koja je govorila o povijesti HKD “Napredak”, njegovoj djelatnosti i ciljevima.

Rad Skupštine započeo je intoniranjem himne hrvatskog naroda i himne HKD “Napredak”, u čijem snimanju su sudjelovali Puhački orkestar limene glazbe “Lašva” Nova Bila i Zbor “Viteški alkari” iz Viteza.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili Miroslav Landeka, dopredsjednik Upravnog odbora “Napretka” Mostar i Josip Križanović, predsjednik Upravnog odbora HKD “Napredak”.

Na večerašnjoj Osnivačkoj skupštini izabrana su i radna tijela Skupštine, usvojen statut i drugi akti, a potom se pristupilo izborima.

Za predsjednicu Podružnice HKD”Napredak” Tomislavgrad izabrana je profesorica i pjesnikinja Marija Baković – Pavković. (Uskoro ćemo opširnije!)

Iskreno čestitamo osnivanju još jednog kulturnog društvu u Tomislavgradu – HKD “Napredak”, njegovim članovima i vodstvu želimo puno uspjeha u radu, neka svojim djelovanjem obogate kulturna događanja našem lijepom kraljevskom gradu!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Snimila: Jela Knezović