Bosna i HercegovinaTG Kultura/Zabavavjera

FOTO: Otvorena izložba jaslica u galeriji „Rondo“ u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru

OTVORENA IZLOŽBA JASLICA POVODOM 800. OBLJETNICE UPRIZORENJA PRVIH ŽIVIH JASLICA U GRECCIU
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Povodom 800. obljetnice otkada je sv. Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, u srijedu 13. prosinca, 2023. svečano je otvorena izložba jaslica u galeriji „Rondo“ u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.
Za ovo prigodu jaslice su izrađivali franjevci i franjevke diljem Hercegovine, odnosno članovi Franjevačkog svjetovnog reda, članovi Frame i Školske sestre franjevke Krista Kralja Provincije Svete Obitelji u Hercegovini.
Na svečanom otvorenju sudjelovali su provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, područni duhovni asistent OFS-a fra Josip Vlašić, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincije Svete Obitelji u Hercegovini s. Franka Bagarić te područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini Marijana Barbarić.
Prilikom ceremonije otvaranja provincijska je predstojnica s. Franka Bagarić istaknula: „S obzirom da je sv. Franjo htio u svome životu utjeloviti sve ono što je Krist prošao dok je hodio ovom zemljom, tako se iz te njegove čežnje rodio Greccio prije točno 800 godina. Dok budemo obilazili ove jaslice uvidjet ćemo tu jednostavnost i običnost u kojoj se rađa Bog. Poruka Greccia nama danas je da se Isus i danas rađa u obitelji, u običnosti, u jednostavnosti i ljubavi. Neka nam ova obljetnica bude poticaj duhovnog traganja i rađanja Boga u sebi”.
Izložba se može posjetiti svakoga dana od 15 do 20 sati sve do 24. prosinca 2023. godine. 🙏🏽🕊️
www.tomislavnews.com