tomislavnews.com

Bh atletičar Amel Tuka (28) na nevjerojatan je način pobijedio u prvoj utrci sezone Dijamantne lige na 800 metara u Stockholmu, čestitamo!

Tuka od 8. mjesta odjurio u pobjedu Poznato je da Tuka ima izniman finiš u posljednjih 200 metara, ali ne djeluje kao da će napraviti neki posebno dobar rezultat, prognozirao je komentator i gadno pogriješio. Trkač iz BiH je – pobijedio.
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka (28) na nevjerojatan je način pobijedio u prvoj utrci sezone Dijamantne lige na 800 metara u Stockholmu s vremenom 1:46,68.

Trkač iz Kaknja ušao je dosta rezervirano u utrku i bio na začelju kolone, osmi od deset natjecatelja. Komentator Sport Kluba tad je ustvrdio:

– Prilično je daleko od najboljih natjecatelja. Poznato je da Tuka ima izniman finiš, da u posljednjih 200 metara može puno toga nadoknaditi, ali u ovoj utrci ne djeluje kao da će napraviti neki posebno dobar rezultat.

I u završnici se dogodilo baš ono što je predvidio. Tuka je poslije završnog zavoja dodao gas i s vanjske strane prestigao cijelu kolonu, u završnici i dotad najbolje, Portorikanca Ryana Sancheza i Poljaka Marcina Lewandowskog.

– Nevjerojatno, rekoh da ima izniman finiš. Ispričavam se jer je stvarno djelovalo da ne može u završnici nadoknaditi baš toliki zaostatak, ali velika pobjeda i dobar temelj za nastavak sezone – rekao je komentator.

www.tomislavnews.com/ Izvor: 24 sata.hr