Svijet Vijesti

Bogataš zakopao blago pa na njega otvorio “lov”

MULTIMILIJUNAŠ Forrest Fenn proteklih je mjeseci čest gost u američkim medijima

On, naime, tvrdi da je još prije tri godine zakopao škrinju s blagom u protuvrijednosti nekoliko milijuna dolara kako bi se Amerikanci podigli s kauča i krenuli u potragu. Ovaj 82-godišnjak škrinju je navodno napunio zlatnicima i dragim kamenjem, a s vremenom je stvorio pravu sljedbu s obzirom na to da redovito objavljuje “ključeve” prema kojima oni željni avanture mogu kreirati svoju potragu.

Prve je tragove, točnije, devet njih objavio u pjesmi unutar svojih memoara “The Thrill Of The Chase”. I sam je, kao što je i za očekivati, veliki ljubitelj potraga: za vrijeme služenja u Vijetnamskom ratu redovito bi između misija kretao u potragu za raznim umjetninama i vrijednim stvarima. Nakon povratka kući u Santa Fe otvorio je galeriju i obogatio se na trgovanju umjetninama, a kad su mu liječnici prije tri godine dijagnosticirali rak bubrega i predvidjeli mu još otprilike toliko života, odlučio se na potez sa škrinjom i velikom potragom za blagom. Bolest je uspio pobijediti, ali blago još uvijek nije pronađeno.

Nedavno je Fenn odlučio ponuditi još pomoći pa je deseti trag objavio početkom ožujka, a 11. je stigao na red prije tri dana, javljaju svjetski mediji.