TG Sport

BRAVO : MARIN ČILIĆ UŠAO U POLUFINALE AUSTRALIAN OPENA!

Prije osam godina, tada kao nadolazeća zvijezda, Marin Čilić igrao je polufinale Australian Opena. Sada se vratio među posljednja četiri na australskom Grand Slamu nakon maratonskog meča u Rod Laver Areni, gdje mu je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal predao zbog ozljede u petom setu pri Čilićevu vodstvu 3-6, 6-3, 6-7 (5-7), 6-2, 2-0 nakon tri sata i 47 minuta igre.

 

 
Tad se Marin počeo buditi i polako je pronalazio ritam udaraca s osnovne crte, uz sve bolji servis. Drugi je set pripao Marinu 6-3, a treći, nakon neizvjesnog tie-breaka punog preokreta, Nadalu. No tu je počeo pad Španjolca koji nije mogao trpjeti dugačke izmjene i osjećao je bolove u desnom butnom mišiću

Zatražio je Rafa pomoć početkom četvrtog seta, a Marin nije dopustio da ga to poremeti i nastavio je sa sjajnim winnerima. Osvojio je četvrti set 6-2 i natjerao Nadala na novi medicinski time-out. Jako se teško Španjolac kretao i, kad je i peti put izgubio svoj servis početkom petog seta, nije bilo druge nego predati meč.

Marin je izborio svoj peti polufinale na Grand Slamu ponajviše zahvaljujući čak 83 izravna poena naspram 39 Nadala, ali i unatoč 62 neprisiljene pogreške (Nadal ih je imao 32). Drugi polufinalni par dat će mečevi Sandgren – Chung i Berdych – Federer, koji se igraju u srijedu.

www.tomislavnews.com / Izvor: 24 sata