TG Čestitke

ČESTITAMO! Dan je Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgrada

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Zašto je baš danas , 22. travnja Dan škole Gimnazije Marka Marulića ? Odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, a u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige.
Judita je prvi umjetnički spjev u hrvatskoj književnosti na narodnom hrvatskom jeziku, napisana 1501., a objavljena u Veneciji 1521. godine. Judita je bila europski bestseller svog vremena, prevedena je na mnoge svjetske jezike te je za Marulićeva života doživjela čak tri izdanja u 18 mjeseci i kao takva svjedoči o važnom mjestu Hrvatske u europskim kulturnim okvirima.
A kako naša školi ponosno nosi ime po ocu hrvatske književnosti, mi taj dan slavimo kao Dan škole.

Sutra nema redovite nastave, svečana sjednica Nastavničkog vijeća bit će u 9 sati, a u večernjim satima s početkom u 20 sati održat će se Noć knjige u školskoj knjižnici. Povodom Dana škole imali smo pretprošli tjedan školsku priredbu u KIC-u koja će se ponovo održati u utorak, 26.travnja u 19 sati.

Iskrene čestitke za Dan škole svim našim učenicima i djelatnicima sa željom da nastavimo nizati uspjehe i ostvarivati zacrtane ciljeve, vodeći se kao i do sada isključivo najboljim interesom naših učenika.

Sretan Dan škole! Objava je s FB Gimnazija Marka Marulića Tomislavgrad

Sretan Dan škole svim učenicima i profesorima Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad!

www.tomislavnews.com