tomislavnews.com

ČESTITAMO: RUKOMETNE JUNAKINJE iz Trogira vratile se u prvu ligu! Malo je poznato da su među ovim junakinjama i Duvanjke!

Bila je to utakmica sezone za rukometašice ŽRK Trogir 58 koje su se vratile u Prvu ligu nakon 12 godina. U posljednjem kolu drugoligaške sezone pobijedile su ekipu Vranjica 25-24. Igralo se u dvorani Bilankuša u Solinu, utakmica je bila uzbudljiva, napeta do samoga kraja i pobjeda je izvojevana teško, ali zasluženo.

Na poluvremenu su Vranjičanke vodile dva razlike, bilo je 15-13, ali drugo poluvrijeme je donijelo pobjedu za gostujuće cure.


U Trogiru se nekad igrala Prva liga, grad ima svoju tradiciju ženskog rukometa, a za ostanak sljedeće sezone u Prvoj ligi trebat će im i pokoji dobar sponzor.

Nakon pobjede u Solinu, navijači su istu večer pripremili svečani doček u Trogiru ispred dvorane “Vinko Kandija”. Kratko se feštalo, nazdravilo za povratak u prvoligaško društvo, ovo je dio teksta s portala Dalmacija danas.

USPJEŠNE RUKOMETAŠICE “TROGIRA” IZ MRKODOLA I KAZAGINCA

Kada smo ovo pročitali sjetili smo se da u ovome uspješnom rukometnom klubu igraju i tri djevojke s Duvanjskog polja, iz Mrkodola, te Paula i Monika Ćavar iz Kazaginca, ima ih iz Širokog, Konjica…

Zato smo se malo više raspitali ovaj put za obitelj Tomić iz Mrkodola, a sljedeći put ćemo pokušat doznati nešto više o rukometašicama Ćavar.

Obitelj Tomić je iz duvanjskog  sela Mrkodola, iz Strugačine Drage, otac Jozo najmlađi je sin pokojnog Mate Tomića, na kući Jozanovića. Majka Eva je iz Zvirnjače, kupreškog sela.

Obitelj Tomić iz Mrkodola

Obitelj Tomić, majka Eva i otac Jozo imaju četvero djece, tri kćeri i sina.
Najstarija kćer Nikolina je prva godina na Prometnom fakultetu u Zagrebu, s obzirom na cijelu situaciju cijela joj se godina odvija online pa dobro usklađuje rukomet i faks, druga kćer Matea , također rukometašica, je sad maturantica Srednje hotelijersko – turističke škole u Trogiru, treća kćer Antonia, isto rukometašica, drugi je srednje Prometne škole u Splitu, a sin Ivica prvi srednji smjer automehaničar u Trogiru.

Tri kćeri Tomić Nikolina, Matea i Antonia, uspješne rukometašice, s bratom Ivicom

Sve tri kćeri Tomića od najmanjih nogu treniraju rukomet u kojemu su, kao i sve sportašice koje izgaraju za svoj klub, za sport koje su izabrale,  doživjele i teške trenutke, udarce, bolove, nepravdu, ali sve je to zanemarivo u odnosu na radost koju im pruža ovaj sport, a pobjeda izbriše sve suze, posebice pobjeda koja ih odvede u Prvu Hrvatsku rukometnu ligu, kažu nam uspješne rukometašice obitelji Tomić.
Kažu sve što su podnijele u subotu su slatko i zasluženo naplatile pobijedivši ekipu iz Solina i tako ušavši u prvu HRL.

Osim ovih Duvanjki iz Mrkodola, u RK “Trogir” igraju i Paula i Monika Ćavar iz Kazaginca, Andrea Sesar iz Širokog, Marina Nuić iz Konjica, a vjerojatno ih ima još iz B i H u ovom hrvatskom rukometnom prvoligašu. Ovo su samo cure koje su u najstarijoj generaciji “Trogira”, a mlađe generacija ima ih više, jer je poznato da ima više  obitelji iz duvanjske općine koje su odselile u Trogir, Split, Makarsku.

U razgovoru s obitelji Tomić doznajemo da su sve rukometašice “Trogira” vrijedne, marljive i pravi borci.
Uspjeh su postigle kolektivnim radom i borbom, uvijek podržavajući jedna drugu. Kada bi se dogodile ozljede, operacije, boravak u bolnici, uvijek su bile tu jedna za drugu lijepom riječju i podrškom.
Svi dosadašnji treneri su davali najbolje što su znali, svaki ih je učio najbolje što je mogao, s tim da je sadašnji nezamjenjivi trener Ivan Mitar sve to upotpunio, sažeo i u svega nekoliko mjeseci iz njih izvukao najbolje i postigao s njima ovakav uspjeh, puni su hvale za trenera Tomići.
U drugoj ligi RK “Trogir”, kažu znalci, imao je najbolju obranu i najbolju golmanicu Paulina Pavković, a Matea Tomić kao najefikasnije lijevo krilo s najviše postignutih golova.

Čestitamo “Trogiru”, svim igračicama i treneru, a posebno uspješnim rukometašicama iz duvanjskog kraja!

www.tomislavnews.com/Foto: DD i obiteljski album Tomića