tomislavnews.com

ČESTITAMO: U Župi Bukovica Prvu svetu pričest primilo 11 djevojčica i 5 dječaka

Jučer, na blagdan Duhova,  u duvanjskoj Župi sv. Franje Asiškog u Bukovici na svečanom misnom slavlju prvu svetu pričest primilo je 16 prvopričesnika, 11 djevojčica i pet dječaka.

Svetoj misi u 11 sati, u crkvi sv. Franje Asiškog, 11 djevojčica i 5 dječaka, odjevenih u bijele haljine, kao znak čistoće, prvi put su pristupili k stolu Gospodnjem i u svoja malena srca primili Tijelo Kristovo. Svečano misno slavlje predvodio je fra Petar Drmić u koncelebraciji s mjesnim župnikom fra Mladenom Rozićem.

U nadahnutoj i nadasve ohrabrujućoj  propovjedi, fra Petar se posebno osvrnuo na opasnosti koje prijete današnjem čovjeku,  te istaknuo da se svim kušnjama modernog doba možemo  oduprijeti  jedino slijedeći Krista Isusa. Istaknuo je ulogu obitelji u odgoju djeteta kao temelj  pravog kršćanskog života , te pozvao roditelje da svojoj djeci budu primjer kako živjeti u pravoj istinskoj vjeri, a prvopričesnike pozvao da trajno ostanu sjedinjeni s Kristom.

Misno slavlje pjesmom je uveličao Zbor mladih  koji su  svojim mladalačkim duhom uistinu pridonijeli  ljepoti ovoga slavlja.
Svoju zahvalu Bogu  za današnji dan prvopričesnici su izrazili recitacijama i pjesmom, te prinosom  darova i na taj način još jednom potvrdili svoju povezanost s Bogom. Za ovaj poseban dan, prvopričesnike su  pripremali fra Petar Drmić i vjeroučiteljica Marija Batarilo.

Čestitamo svim prvopričesnicama i prvopričesnicima, njihovom roditeljima, obiteljima i cijeloj župi i neka ih Duh sveti prati cijeloga života!

www.tomislavnews.com/Foto: Pere Tokić