tomislavnews.com

ČESTITKA Općinskog odbora BiH „Preporod“ Tomislavgrad u povodu Kurban-bajrama!

Povodom nastupajućeg KURBAN BAJRAMA (utorak,20.07.2021.godine),članovi Općinskog odbora BiH „Preporod“ Tomislavgrad i kulturni poslanici svim građanima islamske vjeroispovijesti s područja HBŽ/K-na upućuje najiskrenije čestitke.

Kurban znači blizinu u vjerskom smislu, to znači želju vjernicima da se u svojoj pokornosti približi ALLAHU Uzvišenom na način žrtve u korist i na dobro sebi i drugome.
Draga braćo i sestre,
U ovom velikom danu KURBAN-BAJRAMA pozivamo vas da žrtvujemo sebičnost, zavist, pohlepu, laž, klevetu, sumnju i međusobno nepovjerenje kako bi se približili jedni drugima u zajedništvu vjere i ljubavi, da nam ALLAH dadne mnogo sabura, pameti i mudrosti. Da budemo i ostanemo jedinstveni i snažni na putu dobra i napretka.
Braćo i sestre,
Neka nam i ovaj Bajram krasi lijepa riječ. Neka je od srca pružena ruka za obnavljanje prekinutih veza sa rodbinom, prijateljima i susjedima, darujmo i onoga koji nas je naljutio, pružimo oprost i onom koji ti je nepravdu učinio.
Posebno želimo Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim s dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! Svima vama od srca želimo:
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

OPĆINSKI ODBOR BiH „PREPOROD“
Tomislavgrad

www.tomislavnews.com/Općinskog odbora BiH „Preporod“ Tomislavgrad