HB ZupanijaTG Politika

DANAS je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan Kolektivni ugovor sa Sindikatima iz oblasti zdravstva

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković – Pećanac u ime Vlade Hercegbosanske županije potpisala Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva na području Hercegbosanske županije s predsjednikom Sindikata liječnika Hercegbosanske županije dr. Ivicom Jozićem ,predsjednikom Sindikata medicinskih sestara i tehničara Hercegbosanske županije Leom Dolićem i predsjednicom Sindikata pomoćnih radnika u zdravstvu Hercegbosanske županije Franciskom Cikojević – Šarić.
Nakon uspješno obavljenih pregovora danas je potpisan Kolektivni ugovor na obostrano zadovoljstvo. Novim Kolektivnim ugovorom navedenim sindikatima bit će uvećane plaće za 8.5% u ovoj godini, u sljedećoj godini prema novom Kolektivnom ugovoru plaće će biti uvećane za 6% i u 2026. godini plaće će biti uvećane 5%. Ovaj Kolektivni ugovor bit će na snazi do kraja 2026. godine.

Predstavnici zdravstvenih sindikata izrazili su zadovoljstvo ishodom pregovora i zaključivanjem novih kolektivnih ugovora koji donose poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković – Pećanac izrazila je zadovoljstvo zbog zaključivanja novog Kolektivnog ugovora i rekla da je poboljšanje stanja u sektoru zdravstva jedan od ključnih prioriteta Vlade i resornog ministarstva , kako u smislu izgradnje infrastrukture i nabavke opreme, tako i unapređenju položaja zdravstvenih djelatnika, priopćeno je iz Vlade HBŽ.
www.tomislavnews.com