tomislavnews.com

Dobro vam nedjeljno jutro iz vedrog Tomislavgrada, u kojem se bura smirila!

copyright@tomislavnews.com

Temperatura je minus 7 stupnjeva C, hladno je, a osjećaj hladnoće pojačava i bura, ali koja nema rušilačku snagu kao preksinoć i jučer, hvala Bogu oslabila je!

Još uvijek postoji opasnost kretati se u blizini starijih kuća ili onih čije je krovove, nažalost, bura  načela ili skinula, pa pazite. Podsjećamo, jučer je proglašeno i stanje prirodne nepogode za područje općine Tomislavgrad, jer je na mnogim kućama i gospodarskim objektima, vozilima, grobljima… orkanska bura pričinila velike štete. Prekinuto je i nekoliko elektro vodova, pa neka od sela ostala su bez struje. Treba se strpjeti, najteže je onima koji su ostali, praktično, bez krova nad glavom na ovoj hladnoći.

Duvanjski vatrogasci, djelatnici Civilne zaštite, električari, volonteri jučer su uistinu požrtvovano radili, priticali u pomoć gdje god je bilo moguće, a predstoji im još mnogo posla. I susjedi, mještani, pomagali su jedni drugima, ali je to bilo teško na orkanskoj buri koja je nosila sve pred sobom.

Iz stožera Civilne zaštite Tomislavgrad preporučuju onima kojima je bura pričinila štetu da, po mogućnosti, snime oštećene kuće, objekte, jer je to dobar dokaz u budućim zahtjevima za nadoknadu štete.

Sreća je , ipak, da nije bilo stradalih, ozlijeđenih osoba, u ovoj uistinu velikoj, vjerojatno najvećoj do sada šteti od prirodne nepogode, od udara bure, na duvanjskom području. Šteta je velika, ali sve se može nadoknaditi osim ljudskih života.

Ugodan vam nedjeljni dan, vedar i sunčan, ali dobrano hladan, pa neka vas, uz vatru i ljubav grije!

www.tomislavnews.com