tomislavnews.com

DOBRO vam oblačno i kišovito jutro iz Tomislavgrada!



Temperatura je 10 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad Duvanjskim poljem prekriveno je sivim oblacima, kiša koja je jučer poslijepodne počela padati zoru je probila i dalje pada. Sunce je, izgleda, i danas na odmoru.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, tmuran, kišovit i oblačan, pravi jesenski. Ako ste noćas mogli spavati nakon potresa u kasnu večer (oko 22,00 sata), a koji je bio jači u Dalmaciji, ali se dobro osjetio i u duvanjskom, buškoblatskom kraju (epicentar je bi u Buškom jezeru), a nekoliko naknadnih slabijih potresa sigurno je mnoge uznemirio.

Jeste li razmislili kako je čovjek kao list koji u jesen i lakši vjetar otpuhne s grana, dakle slab i nemoćan pred Božjom silom? Hoćete li danas s tom spoznajom biti bolje, milostiviji, pomoći potrebitima, utješiti one kojima je pomoć potrebna, a bilo bi dobro! Jer kad nas jednom “vjetar otpuhne” nikakvo bogatstvo nećete moći ponijeti sa sobom, kao što list otpadajući ne može povući za sobom ni stablo ni plodove. Pamtit će vas samo po dobrim djelima, po ljubavi koju ste dijelili drugima, po širokom srcu i rukama uvijek spremnim pružiti ih ljudima u potrebi. Zato se radujete i radost dijeliti u još jednom danu, zahvalni Bogu što vam ga je darovao!

www.tomislavnews.com