tomislavnews.com

DOBRO vam oblačno jutro ispred duvanjske Spomen bazilike, u kojoj su jutros počele Mise zornice

copyright@tomislavnews.com

Temperatura je 6 stupnja C, oblačno je, tiho  i ugodno  toplo za ovo doba godine. U prepunoj Spomen bazilici u Tomislavgradu, te u župnim crkvama Duvanjskog dekanata, po tradiciji, jutros su počele Mise zornice, koje će biti služene u vrijeme Došašća.

 

Spomen bazilika u Tomislavgradu jutros je bila prepuna vjernika, a misno slavlje predvodio je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo.

U svitanje, u zoru, jutros su se duvanjski vjernici uputili prema crkvama, u kojima je u 6 sati započelo služenje tradicionalnih Misa zornica, koje će biti služene  u vrijeme Došašća – Adventa.

Po dobrom običaju, Spomen bazilika u Tomislavgradu bila je prepuna vjernika: i učenika sa školskim torbama, koji su prije nastave došli na Zornicu, i radnika koji su radni dan započeli Misom zornicom, i svih drugih vjernika, jer su Zornice posebna pobožnost, pokora, mnogi se odriču malo duljeg sna u svitanje.

U vrijeme Misa zornica vjernici se mogu ispovjediti, pričestiti, a što je najvažnije, u vrijeme Došašća – Adventa, u predbožićno, milosno vrijeme, pripremaju se na susret s Kristom.

Svima ugodan dan, budite dobri, vedri i veseli, i – činite dobro svaki dan, a posebno u ovo milosno vrijeme pomozite onima koji trebaju vašu pomoć!

www.tomislavnews.com