TG Vijesti

DOBRO vam pretežito vedro i prohladno jutro iz Tomislavgrada!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura je 2 stupnja C, nema vjetra, nebo iznad Duvanjskog polja je vedro, ima bijelih oblačića koji se tope pod oštrim zrakama sunca koje je uranilo, rano duvanjski kraj obasjalo.

Ugodna vam subota uoči Blagdana Svih svetih, kada se u Rimokatoličkoj  crkvi slave svi sveci, ne samo oni koji su kanonizirani, a iza Blagdana Svih svetih je Dušni dan, odnosno Dan sjećanja na mrtve. Zato je od jučer pojačan promet na svim cestama, pa i prema Tomislavgradu jer, po tradiciji, stižu mnoge Duvanjke i Duvnjaci pomoliti se na grobovima svojih najmilijih i upaliti svijeće, položiti cvijeće.

Zato jutros imamo prekrasnu fotografiju duvanjskog praskozorja koju nam je poslao naš suradnik Filip i napisao: “Nakon više od 18 sati puta iz Njemačke, od toga 8 sati stajanja na slovenskoj granici, slomljen sam od vožnje, gužve, ali pogled na Duvanjsko polje, na Ljubušu i Vran, na moju Kongoru u praskozorje, u osvit subote, vrijedan je i veće žrtve. Taj prizor otjerao je umor, zaustavio sam vozilo, izišao, stao i u veličanstvenom prizoru uživao”, piše Filip, a mnogi će razumjeti ovu čežnju za zavičajem.

Svima želimo vedar dan, vedar osmijeh, srce puno ljubavi i mir u duši, a onima koji stižu iz daleka u rodno mjesto želimo da se dobro odmore i nauživaju miline!

www.tomislavnews.com