TG Vijesti

DOBRO vam razmjerno vedro i hladno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja C, puše bura, a na zemlji snijeg i poledica, pa je baš hladno. Nebo nad duvanjskim krajem je pretežito vedro, a i sunce je jutros uranilo, pa bi trebalo malo otopliti.

Ugodna vam i blagoslovljena subota, dan odmora, iako se malo tko umorio, čast izuzecima, radeći na ovako hladnom vremenu. Kažu da je ovakvo, snježno, hladno i burovito zimsko vrijeme zdravo i sigurno jest, ali za mnoge je lijepo samo gledajući kroz prozor i nadajući se kako će uskoro zatopliti i snijeg okopniti. Onim hrabriji,  koji nisu zimogrizni, neka nam pričaju i šalju fotografije o ljepoti snježnih duvanjskim planina, o skijanju na Kupreškoj visoravni, lijepo ih je gledati na portalu u toplom domu, i diviti se planinarima i ljubiteljima zimskih radosti.

Ako  ćete današnji dan provesti u kući s dragim osobama ili, što nije rijetkost, sami, ne ispijajte jutarnju kavu na brzinu, nego polako, uz lijepu priču s dragim osobama ili lijepa sjećanja, uspomene. Nakon toga smislite što ćete ručku i već ste pola današnjeg posla uradili. Nekada je teže smisliti, odlučiti što ručku, nego ga pripremiti, posebice gdje ručak kuhate za više osoba. Ideja je uvijek bila pokretač svega, najvećih projekata i programa, zato i postoji idejni projekt, koji se danas skupo plaća. Mnogi stariji Duvnjaci će se sjetiti  jednog, odavno pokojnog Vardića, koji je bio glavni u obitelji i naravno odlučivao o svemu, koji je znao reći: “Lako je mom Stipi (sinu) i ostaloj čeljadi raditi kad ja po cilu noć smišljam i odlučujem što će i kako će sutra oni raditi!”

Važno je i na ovom hladnom vremenu imati srce puno ljubavi, dušu mira, razumijevanja za druge i pomoći potrebitima, učiniti dobro djelo, imati ideju kako korisno i lijepo iskoristiti ovaj dan, a na radost vama i svima i svemu oko vas!

www.tomislavnews.com