tomislavnews.com

DOBRO vam razmjerno vedro jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 15 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ima oblaka na istoku pa se sunčane zrake još uvijek samo naziru.

Ugodno vam i blagoslovljeno subotnje jutro, za sredinu rujna toplo, jer se kava može piti na balkonu, na terasi, pored otvorenog prozora, uz miris kave upijati i miris cvijeća koje je jučerašnja i noćašnja kiša umila, a travke se “cakle” jer su se kapi kiše na njima zadržale. Kiša je oprala i krovove, ulice, osvježila zrak.

Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, jutarnju kavu popili, mnogima je neradni dan, pa ne žure, jer po kući i oko kuće uvijek se može raditi i odraditi. Ako vam je brojnija obitelj dogovorite što ručku, a ako se ne možete dogovoriti vi po duvanjski – burek ili kakvu pitu i znamo da će svi biti zadovoljni.

A ako ste dobri na nogama mogli biste jutros malo prošetati do polja, do šumaraka, vrtova…ubrati koju gljivu, pečurku, jer je ovo njihovo vrijeme, a još pala kiša! Iza ručka polako krenite u šetnju, a ako od ranije znate gdje su rodili lješnjaci (lišnjaci) krajnje je vrijeme i za njihovo branje, ako netko nije bio brži.

Što god radili, kamo god hodili, neka bude s ljubavlju u srcu, mirom u duši, empatijom, pozitivnim mislima, uz zahvalnost Bogu na još jednom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radosti i dobro raspoloženje na sve oko sebe!

www.tomislavnews.com