tomislavnews.com

DOBRO vam sunčano i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 23 stupnja C, nema vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a sunce je već obasjalo i zagrijalo svaki kutak Duvanjskog polja, kiše ni na vidiku, a dobro bi došla!

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, vjerujemo da ste se dobro naspavali i lijepo sanjali, da su vam snovi bili ljepši od stvarnosti, koja nam i nije ružičasta, osim što svitanje ima rumenu boju na vedrom nebu. Jutros je u osvit jutra bilo i sumaglice u podnožju dragih planina, a iza njih nebo zadimljeno, jer već peti dan gori šuma, trava, požar se dobro proširio i već peti dan gasitelji se bore s vatrom u teško pristupačnom području, a u prekrasnom Parku prirode Blidinje, na planini Čvrsnici.

Svi koji mogu pomoći u gašenju, svi koji su obučeni i opremljeni za to, trebali bi priteći u pomoć, jer vatra ne zna za granice, još ako pune vjetar, a kiše nema na vidiku, niti u prognozama. Bože pomozi gasiteljima da ugase požar, da ova nesreća prođe, nestane, da se vrati mir u dušu i bistar pogled na ljepotu prirode koja nas okružuje.

Neka vas ne napušta optimizam, s ljubavlju u srcu, pozitivnim mislima i osmijehom na usnama učinimo ljepšim ovaj vreli sparni ljetni dan i molimo za kišu!

www.tomislavnews.com