tomislavnews.com

DOBRO vam sunčano i vedro jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 2 stupnja C, puše vjetar i već je rastjerao oblake koji su dočekali svitanje, pa je sada nebo iznad kraljevskoj grada plavo, a sunce je bacilo svoje oštre zrake na duvanjski kraj i obasjalo ga.

Ugodan vam i blagoslovljen prvi dan mjeseca ožujka i prvi radni ili neradni dan u tjednu, kako kome i kako gdje. Vaše je odlučiti danas raditi ili u šetnju krenuti na ovom lijepom danu, Božjem daru. Za mjesec ožujak kažu i lažac, jer ako u početku ugrije, kasnije će naglo zahladiti. U narodu kažu: “Bolje da te zmija ćokne, nego ožujsko sunce orgije” i “Ako te ožujsko sunce miluje, travanj će te obrijati”, a to znači dobro zahladiti, jer nije bila rijetkost da u travnju bude i leda i snijega koji “obrije” sve pupoljke propupale u ožujku.

Vrijeme bilo kakvo bilo, vi budite vedri, dobro raspoloženi koliko god je to moguće i neka vrijeme ne utječe na vas, pomirite se s tim, ako do sada niste,  kako na vrijeme ne možete utjecati. Zato možete učiniti neko dobro djelo po svakakvom  (ne)vremenu, možete pomoći potrebitima, dijeliti osmijehe, zagrljaje, ljubav…

www.tomislavnews.com