TG Vijesti

DOBRO vam umjereno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura je 17 stupnjeva C,  tiho je, nebo nad duvanjskim krajem umjereno je vedro, a sunce je uranilo, nekako je još sanjivo iza magličastih oblaka.

Ugodan vam i blagoslovljen topli ljetni dan u kojemu se sunčane zrake naziru kroz tanke bijele oblake, ali je ugodno toplo, ptičji orkestar u rano jutro upriličio veseli koncert novome danu, a slušatelja ima dovoljno koji uživaju, uz prvu jutarnju kavu, u veseloj pjesmi ptica i mirisu cvijeća, kojega u duvanjskom kraju, u selu i gradu, ima mnogo, a po polju, brdima i planinama mnogo je samoniklog koje opojno miriše i prekrasno izgleda.

S dolaskom  ljeta i toplih dana zaposleni već razmišljaju o godišnjim odmorima, a nezaposleni sanjaju o dobrom poslu, pod čime se, uglavnom, podrazumijeva onaj u općini, županiji, državnom poslu, sigurnoj plaći iz proračuna, što i nije neki san da vam uvijek netko “visi nad glavom”, pa je najbolje biti sam svoj i šef i radnik. Mladi bi, dok su još u snazi, trebali razmišljati o takvom poslu, a učitelji ih još u školi pripremati na samostalan rad!

Nikada nije bilo tako lako doći do posla, zaposliti se u zavičaju kao danas, ako ne birate, ako ste vrijedni i želite raditi, jer radne snage je sve manje, što zbog iseljavanja, što zbog iz godine u godinu smanjenog nataliteta. Ne uzdajte se u politiku, u vlast, samo u svoju pamet, stručnost, u svoje ideje i sposobnost ostvariti ih, što prije, ne odugovlačite s odlukama.

Sve što radite, o čemu razmišljate neka bude korisno i pozitivno, neka bude s ljubavlju u srcu i mirom u duši, s empatijom za druge i osmijehom na usnama svakoga dana!

www.tomislavnews.com