TG Vijesti

DOBRO vam umjereno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura zraka je 17 stupnjeva C, nema ni daška vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je uglavnom vedro, ima malo bjeličastih oblaka, sunce je uranilo i svojim toplim zrakama Duvanjsko polje ugrijalo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, topao i sunčan, odmiče i rujan, a jutarnja kava još se može piti pokraj otvorenog prozora, na balkonu, na terasi i to u kratkim rukavima, a to znači da se ljeto ne da, da i ne pomišlja na povlačenje, na ustupanje vremena zlatnoj jeseni. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali i već znate što vam je danas raditi, pa krenite polako. Ne pretjerujte, ako vam je moguće prošetajte na ovome lijepom danu-velikom Božjem daru uz zahvalnost, a za uzdarje činite samo dobra i korisna djela, ne svađajte se, ne ljutite, ne ljutite druge, sve napete situacije ublažite lijepim riječima, širokim osmijehom i blagim pogledom.
Ne znamo zašto, ali početak nastave, početak rujna uvijek nekako povežemo s branjem šepurina, možda i zato što su godinama u prvim danima nastave učenici išli brati šepurine (divlji šipak) i “predavali” ih u školi ili nekom skladištu gdje su se šepurine otkupljivale, dakle škola bi zato dobila novac ili bi dobili učenici kao pomoć za ekskurziju. Nema toga više, a ne znamo je li dobro ili nije, znamo da šepurine u duvanjskom kraju u najvećoj mjeri propadaju, umjesto da ih “vidimo” u čaju i pekmezu. Ništa mi pametnije jutros ne pada na pamet, osim učenika i branja šepurina. Pa ako šetate po šumarcima, po gaju uberite koje kilo, osušite i u hladnoj zimskoj večeri skuhajte čaj, godit će!
S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislila i spremnošću pomoći drugima, s osmijehom na usnama širite radost, dobro raspoloženje i dobrotu na sve strane!

www.tomislavnews.com