tomislavnews.com

DOBRO vam umjereno vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 14 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem pretežno je vedro, ima malo oblaka na horizontu i magle uz planine, a sunce je uranilo i uskoro će nestati magle, možda i oblaka.

Ugodna vam i blagoslovljena subota, mnogima dan odmora, a mnogi će i danas raditi, na radnom mjestu, u polju ili po kući, ali neka to bude bez velikog napora, laganini. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali, a evo jutros i ptičice glasno cvrkuću na drveću koje je već prošarano žutim listovima. A jučer smo snimili u jednom kolskom dvorištu ovo lijepo cvijeće “cvitiće svetog Frane”, tako ga zovu, a puno ga je dvorište i baš ga lijepo vidjeti. Ime nosi po svecu čija se svetkovina približava, a omiljeni je svetac duvanjskih katoličkih vjernika-sveti Frano.
Ako vrijeme bude lijepo i ugodno za šetnju kako ga jutro najavljuje, ne mislite dugo, krenite jutri u kratko šetnju po selu, po gradu, a poslije ručka u malo dulju: po polju, gaju, brdu, planinama, jer bliže se dani kad će biti manje ugodno šetati.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, empatijom za druge, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje i neka sve oko vas cvjeta kao ovi cvitići svetog Frane.

www.tomislavnews.com