tomislavnews.com

DOBRO vam umjereno vedro i toplo nedjeljno/blagdansko jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 17 stupnjeva, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ima malo magličastih oblaka iza kojih dolaze tople sunčane zrake i razgone tanke oblake.

Ugodna vam i blagoslovljena nedjelja, dan molitve i odmora, a danas su dva blagdana u jednom danu: nedjelja i rođendan Blažene Djevice Marije – Mala Gospa, pa danas hodočastite do Bukovice i Vinice, možda i do Rame, molite i blagujte, život, ljude, sve žive stvorove i prirodu volite, radujte se, slavite!
Vjerujemo da ste se dobro naspavali i lijepo sanjali, s dragim osobama pijete prvu jutarnju kavu još malo sanjareći, pa samo nastavite, dug je dan i prevrtljiva stvarnost. Dok sanjate i sanjarite znači da ste još mladi, da vjerujete i nadate se kako je život, u kojemu ćete nastojati ostvariti svoje snove tek pred vama.
U popodnevnim satima ako vrijeme bude ovako lijepo kao jutros, krenite u šetnju u polje, gaj, brda, planine, upijajte ove tople zrake sunce, koje su u ovo doba zdrave, a znate kako u duvanjskom kraju kažu: “Gospa Mala-jesen prava”, što znači da bi mogle uskoro duge jesenske kiše, kad šetnje po prirodi nema više, ako niste od onih koji vole šetnje ispod oblačnog neba.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, dobro raspoloženi, empatijom za druge, uz zahvalnost Bogu i Majci Božjoj na velikom daru-novom danu, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com