TG Vijesti

DOBRO vam vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura zraka je 21 stupanj C, nema ni daška vjetra, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a sunce je u rano jutro bacilo svoje tople zrake na Duvanjsko polje.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, topao i sparan, ali treba izdržati još nekoliko dana do kiše i osvježenja, tako javljaju meteorolozi, a u kolovozu se baš oduljila vrućina i sparina. Dan je uoči Velike Gospe, blagdana koji se štuje u cijelom katoličkom puku, a sutra će posebno svečano biti u duvanjskoj Župi Seonica i u Župi Prisoje, gdje su vjernici krenuti od ranoga jutra na hodočašće, a neki su već danas krenuli put Sinja, na hodočašće Gospi Sinjskoj. Kud god krenuli neka vas zagovor Blažene Djevice Marije na nebo uznesene.
Danas je Gospojinski post, pa će u Tomislavgradu bit red za ribu koju će mnogi blagovati, a miris pržene ribe osjetit će se i u gradu i po selima, ali neće nadjačati miris raznobojnog cvijeće koje ima na prozorima, balkonima, oko kuće… Ako ste se dobro naspavali, lijepo sanjali i već pijete prvu jutarnju kavu s dragim osobama, zahvalite Bogu na velikom daru-novom danu i ako ne morate na posao, nemate velikih obveza, potražite negdje oko kuće debelu hladovinu i čekajte ručak, ako ga vi ne porate pripremati. Jeste li zaključili da je najbolji ručak onaj koji drugi spreme, a vi dođete – na gotovo.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, dobro raspoloženi, empatijom za druge, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe!
www.tomislavnews.com