TG Vijesti

DOBRO vam vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura zraka je 17 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem vedro je, a sunce uranilo i svoje tople zrake po Duvanjskom polju razbacalo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, topao i sunčan, a nestalo sparine, ljeto i vrućine polako pakuju kufere, a jesenski plodovi dozrijevaju, priroda već miješa zlatnu boju. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali i pijete prvu jutarnju kavu već na radnome mjestu ili doma, gdje god samo neka je s dragim i raspoloženim osobama.
Mi upravo razmišljamo o jednoj staroj narodnoj mudrosti: “Ni u gori o zlu ne govori”, jer i lišće ima uši! A ti naši stari nisu ni znali za internet, za digitalno doba, doba AI, ali su pametno zborili. Danas je došlo vrijeme da ne možeš ni sam sa sobom otvoreno popričati, a da to netko ne snimi, objavi, reproducira, zloupotrijebi. I više se ne govor kako će se jednoga dana sve saznati, ne čeka se “jednoga dana”, sve se sazna odmah. Sada svi znaju i što ste mislili, a kamoli ne što ste govorili. A kad nešto napišete, pa se to mnogima svidi, internet prenosi, autorstvo nestaje, to postaje narodno, autorstvo potpisuje tko stigne ili tko se prvi sjeti. Kao u doba usmene književnosti. Eto o čemu u rano jutro razmišljamo, želeći vas samo upozoriti da nikada o zlu ne mislite, neka preko vaših usana samo dobro prolazi, govori ono što i sam želiš čuti.
S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnih misli, empatijom za druge, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje na sve strane!

www.tomislavnews.com