TG Vijesti

DOBRO vam vedro, toplo i sparno jutro iz Tomislavgrada!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura zraka je 25 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, uz nekoliko žućkastih oblaka, sunce je uranilo i već odavno široko Duvanjsko polje ugrijalo.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, vedar i sunčan, ali dobrano topao i sparan, pa se teže diše, a nije baš bila ugodna ni noć, sparina je ušla u kuće, pa su neki noć proveli i na terasama, na balkonima spavajući, što se u duvanjskom kraju ne događa često.
Ako ste se rano ustali i već prvu kavu popili, pa planirate što danas raditi, najbolje je ništa, ako vam može biti, jer nije vrijeme od rada, iako, po običaju, u duvanjskom kraju se u ovo doba, a pred blagdan Tavelića, uglavnom kreči, peru tepisi, čisti, kao da nema i neće biti još ljetnih dana. Ako očekujete goste za “Tavelića” vjerujte da im nije važno je li vam kuća okrečena, blista li vam sve, važno je da je stol bogat jelima, iako više ni to nije baš nešto što bi zadivilo uzvanike. Zato ne pretjerujte na ovoj sparini ni u čemu, osim u ležanju u hladovini ili odlasku na plaže mora, jezera, rijeka, a posao neka čeka kad vrijeme za rađu bude prigodnije.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima, empatijom, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com