TG Kultura/Zabava

FOTO: Duvanjske mažoretkinje izborile odlazak na Europsko prvenstvo u Češku, čestitamo!

Na Državnom prvenstvu mažoretkinja, održanom danas u Rami-Prozoru , sudjelovalo je oko 1000 mažoretkinja

Vođene geslom „Dođi, pleši, pođi sa mnom u taj čarobni svijet,“ danas je u Rami-Prozoru održano XI. Državno prvenstvo u mažoret-plesu
Na ovom prvenstvu sudjelovalo je  12 gradova i općina – Mostar, Široki Brijeg, Grude, Tomislavgrad, Livno, Uskoplje, Glamoč, Novi Travnik, Tuzla, Kiseljak, Žepče i Prozor-Rama , negdje oko 1000 mažoretkinja, 44 formacije i 47 neformacija.

{gallery}mazoretkinje_rama{/gallery}

Od duvanjskih mažoretkinja stigla nam je informacija da se one vraćaju kući s osvojenim srebrenom i četiri brončane medalje.  SoLo juniori pon-pom  osvojili su srebrenu medalju,  dok su brončane medalje osvojili : kadeti, juniori, soLo stap juniori i duo juniori pom-pon
S duvanjskim mažoretkinjama bila je voditeljica Džona Perković, koja je, ujedno, bila i delagat na Prvenstvu, dok je  Dalibor Perković bio je sudac. A duvanjskim mažoretkinjama bilo je u pratnji i nekoliko mama, koje su im bile velika podrška .
Zlatne medalje u najviše kategorija, po našim informacijama,  osvojile su mažoretkinje iz Mostara i Širokog  Brijega, a ono što je nama važno jest da su i duvanjske mažoretkinje izborile odlazak na Europsko prvenstvo u Brno, u Češkoj.
-Mi smo zadovoljne postignutim rezultatima, jer je konkurencija bila zaista jaka. Bilo je i suza radosnica, a sve smo se vesele i sretne vratile kući-kazala je za TN trenerica i mažoretkinja Marijana Radoš.

-Kao sudac mogu reći da je Prvenstvo bilo regularno, bez većih problema. Napredak bh. timova danas je bio očigledan.
Izuzetno sam sretan i ponosan što smo danas na borilištu mogli vidjeti i nove timove koje do sada nismo imali prilike ocjenjivati, a svi timovi pokazali su da su iz godine u godinu sve jači i jači, te da im snage i karaktera ne nedostaje. Moram priznati da nije bilo lako suditi jer su u pojedinim situacijama o plasmanu odlučivale nijanse. Naravno, koncentracija i oštro oko nisu izostali. Moram priznati da su apsolutni pobjednici današnjeg natjecanja bili navijači koju su se potrudili da atmosfera u dvorani bude na vrhuncu-izjavio je za naš Portal Dalibor-Dali  Perković, sudac na današnjem natjecanju mažoretkinja u Rami-Prozoru.

Mi im od srca čestitamo i želimo mnogo uspjeha na Europskom natjecanju!

www.tomislavnews.com