tomislavnews.com

EP HZ HB : Zbog paljenja trave došlo je do izgaranja stupa dalekovoda i prekida napajanja el. energijom naselja oko Buškog jezera

copyright@tomislavnews.com

Kako smo obaviješteni iz Poslovnice Elektro Tomislavgrad, u večernjim satima dana 21. ožujka, 2020. godine (subota), došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u naseljima uz Buško jezero: Korita, Dobrići, Grabovica i Prisoje.

Uzrok prekida u napajanju električnom energijom jest izgaranje drvenog stupa dalekovoda.

Intervencijom dežurne ekipe Poslovnice Elektro Tomislavgrad, kvar je privremeno otklonjen (potrebno je zamijeniti izgoreni stup).

Osim što je pričinjena materijalna šteta, veći dio naselja uz Buško jezero: Korita, Dobrići, Grabovica i Prisoje ostao je bez napajanja električnom energijom duže od 2h.

Upozoravamo sve stanovništvo Općine Tomislavgrad, da nekontrolirano paljenje trave, korova, niskog raslinja i sl. u nekim područjima može dovesti do oštećenja i izgaranja drvenih stupova koji su vlasništvo JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, kao i dužeg prekida u napajanju električnom energijom.

Svaki ovakav čin biti će prijavljen nadležnom tijelu i podnesena kaznena prijava kako zbog oštećenja i uništavanja javne imovine, tako i zbog štete nastale prekidom u isporuci električne energije krajnjim potrošačima.

Nepoznati počinitelj ovog čina prijavljen je nadležnom tijelu.

JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar

                                                                          Poslovnica Elektro Tomislavgrad

www.tomislavnews.com/Foto arhiv TN