tomislavnews.com

FALIM TE BOŽE: HBŽ nakon više od dvije godine dobila novu Vladu, predsjednik Ivan Vukadin, sretno!

Kao što se i očekivalo, na današnjoj izvanrednoj VI. sjednici Skupštine HBŽ,  17 zastupnika od 25 glasalo je za novog predsjednika Vlade HBŽ Ivana Vukadina i predložene ministre.

U zgradi Skupštine HBŽ u  Tomislavgradu danas je održana VI. izvanredna sjednica Skupštine HBŽ kojoj je nazočilo, od ukupno 25 zastupnika njih 23 .

Za Dnevni red koji je usvojen predložene su samo dvije točke :

1.Prijedlog Odluke o razrješenju dosadašnje Vlade HBŽ i

2.Prijedlog Odluke o potvrđivanju nove Vlade HBŽ

Većinom glasova zastupnika razriješena je dosadašnja, stara Vlada, koja je “vladala” više od dvije godine.

U drugo točki dnevnog  mandatar Vlade Ivan Vukadin prezentirao program rada nove Vlade HBŽ, nakon čega je trajala kratka rasprava  o programu mandatara i novim ministrima. Raspravljali su dr. Josip Perić (HNL) koji je iznio zamjerke i programu nove Vlade i predloženim ministrima, ali je rekao kako će njegova stranka ipak podržati sve dobre prijedloge ako ih ova vlada bude imala, u što je izrazio sumnju.

Raspravljao je o  predloženom programu i ministrima i zastupnik Ivan Krstanović koji je iznio svoje primjedbe i na rad stare Vlade i na program nove, ali i na stručnost novih ministara.

Nakon rasprave uz jednu, dvije replika, pristupilo se glasovanju i za novu Vladu i predsjednika glasovalo je  “za”17 zastupnika od nazočna 23, šest je bilo “protiv”, što je dovoljno za potvrđivanje predsjednika vlade i ministra. Dva zastupnika SNSD nisu nazočila sjednici.

Podsjetimo, na 17 većinsku, potrebnu ruku za izglasavanje vlade čekalo se osam mjeseci, odnosno više od dvije godine. Ona je pronađena u ruci, u glasu, predsjednika Županijske neovisne liste Draška Dalića, novog ministra financija, a  predsjednika vlade u pretprošlom mandatu. Što reći osim: čudni su putovi političara kada vlast preraste u slast i strast!

Oni koji su glasovali za novu vladu izglasavanje su popratili pljeskom, a nakon toga uslijedila su čestitanja.

Evo danas usvojenog prijedloga predsjednika Vlade HBŽ i novih ministra u Vladi, neka im je sretno!

www.tomislavnews.com