TG Kultura/Zabava

FOTO : 2. ZIMSKI USPON planinara na Zavelim na Silvestrovo!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Planinarsko ekološko društvo “Zavelim”  danas, na Silvestrovo, drugu godinu zaredom  organiziralo je zimski uspon na planinu Zavelim i vrh Kolakovac 1347mnv.Oko tridesetak planinara, članova PD “Orlova stina” iz Tomislavgrada, prisojački i viničkih planira, te članova PED “Zavelim” iz Roška Polja, jutros se okuplo kod Izvora Močila i krenuli poznatim stazama na Zavelim, na vrh Kolakovac.

Iako se očekivao snijeg, nije ga bilo, derala je bura, ali je bilo vedro i idealno vrijeme za planinarenje.

Svako godišnje doba ima ono svoje nešto, svoju ljepotu, ali zima je posebna priča. Koliko god puta posjetili mitsku planinu Zavelim uvijek ćete otkriti nešto novo što će vas zadiviti, vidjet ćete prizore pref kojima će te ostati bez riječi, ljepotu koja će vas ostaviti bez daha. Zavelim je jedna od najljepših planina u B i H, a brojne su legende još žive i rado se prepričavaju o ovoj čarobnoj planini, i ne samo među planinarima. Ovako otprilike pišu roški planinari o svome Zavelimu i ne pretjeruju.

A ispratiti Staru godinu na Zavelimu izazov je za svakoga planinara, a taj izazov i tu ljepotu danas su doživjeli duvanjski planinari, a dočekati Novu na Močilima  nezaboravno je i pamti se dugo,dugo!

Poželimo planinarima  sretnu, zdravu i uspješnu novu godinu, i što više uspona!

www.tomislavnews.com/Foto: Vinko Ljubas