tomislavnews.com

FOTO/AUDIO: POLICIJSKA potjera na prometnici Tomislavgrad-Kupres, a prije toga ispod nekoliko duvanjskih sela!

Prema informacija koje smo dobili od glasno govornika MUP HBŽ Ivice Vrdoljaka danas negdje oko podneva na prometnici između Tomislavgrada i Kupresa odvijala se prava filmska potjera.

Motorno vozilo marke Mercedes Sprinter nije se zaustavilo na nalog policije nego je bježalo od Tomislavgrada prema Kupresu. U Kupresu se nije zaustavilo pred policijskom preprekom probivši je nastavilo bijeg prema Šipovu i na kraju završilo u dvorištu crkve UBDM na Suhom polju.

Nakon dojave od strane građana u policijsku postaju Tomislavgrad kako je vozilo marke Mercedes Sprinter nakon što je po svemu sudeći ostavilo neposredno blizu granice 6 migranata krenulo natrag prema Tomislavgradu. Nakon toga skreće prema selu Crvenice i pojavljuje se nadomak Tomislavgrada u blizini kružnoga toka. Kada je vozač inicijala M.Š. 2001. godište nastanjen u Prijedoru, a rodom iz Bijeljine primijeti policijsku patrolu okreće vozilo i daje se u bijeg. Izlazi na prometnicu Tomislavgrad Šujica i bježi u smjeru Kupresa. Za njim u potjeru kreće policijska patrola iz Tomislavgrada, a u međuvremenu djelatnici PP Kupres zaprimaju dojavu i pripremaju zapreku policijskim vozilima gdje imaju namjeru zaustaviti bjegunca.

Međutim unatoč upozorenjima policije on se ne zaustavlja i probija blokada i tom prilikom oštećuje dva motorna vozila kao i motorno vozilo policije Tomislavgrad i nastavlja bijeg kroz središte Kupresa prema Šipovu. Budući da je motorno vozilo marke Mercedes Sprinter oštećeno vozač gubi kontrolu nad vozilom te se zaustavlja u dvorištu crkve UBDM na Suhom polju nakon čega se vozač daje u bijeg pješice. Djelatnici PP Kupres koji su bili u potjeri uspijevaju ga savladati i pritom uhititi nakon čega je priveden u prostorije PP Kupres. U tijeku je policijski očevid ovih događaja zbog čega je prometnica M. 16 preko Kupresa zatvorena za sva vozila. Po završetku policijskog očevida promet će biti normaliziran.

Više detalja o ovom događaju poslušajte u razgovoru ovdje: https://www.tomislavnews.com/wp-content/uploads/2024/10/Izvanredno_javljanje_Ivica_Vrdol.2024.mp3?_=1

www.tomislavnews.com/Izvor: Kupreški radio