tomislavnews.com

FOTO: Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije-Mala Gospa, proslavljen je u duvanjskoj Župi Bukovica

Današnji blagdan Mala Gospa- Rođendan Blažene Djevice Marije, po tradiciji, proslavljen je i u duvanjskoj Župi Bukovica.

Služene su mise Trodnevnice, a sinoć, na Uočnicu Male Gospe, nakon svete mise bio je blagoslov djece.
Danas je središnje misno slavlje, uz koncelebraciju župnika fra Stipe Markovića, predvodio i propovijedao fra Ante Marić iz Mostara, poznati svećenik i književnik, koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o rođenju i životu BDM, koja je oslobođena grijeha, po duhu svetome začela i rodila Isusa Krista, Spasitelja cijeloga svijeta. Govorio je o milosti i milosrđu Majke Isusove, ali i o svim majkama, jučer i danas, kojima bi Blažena Djevica Marija trebala biti primjer, uzor za ugled.
Istaknuo je da se u nevoljama molimo i utječemo Djevici Mariji, jer ona nikoga ne ostavlja bez pomoći, njezino je srce milosrdno, puno ljubavi i Božje milosti.

Svečano misno slavlje uveličao je svojim lijepim pjevanjem Župni zbor.

Na kraju misnoga slavlja župnik je zahvalio svim vjernicima na velikom dolasku danas na misno slavlje, ali i dolasku na mise Trodnevnice, posebno je zahvalio današnjem predvoditelju misnoga slavlje, fra Anti Mariću.
Poslije misnoga slavlja vjernici se se još kratko zadržali u dvorištu crkve, oni stariji uz razgovor i podsjećanje kako je nekada bilo na Malu Gospu, kako se dugo ostajalo iza mise, u šetnju, u pjesmi i igri, a oni mlađi, čim su izašli iz crkve, mobitel u ruke i…brzo se razišli!
www.tomislavnews.com/Foto: Ana Bagarić