vjera

FOTO/ Župa Bukovica: Hodočašće OFS-a Tomislavgrad sv. Franji u Bukovicu

Sinoć,(2.10.2024.) drugu večer Trodnevnice na čast svetog našeg oca Franje, u posjet našoj župnoj zajednici došli su članovi OFS-a mjesnog bratstva Tomislavgrad, predvođeni mjesnom ministrom Marijom Dilber.

Bilo je to u stvari hodočašće duvanjskih Trećara crkvi koja je posvećena asiškome Svecu, i prigoda iskazati počast i pokloniti se moćima sv. Franje koje naša župa posjeduje. Neki su Trećari došli i pješice iz Tomislavgarda, kako bismo svi zajedno sudjelovali u pobožnosti i sv. misi, te na kraju primili blagoslov s moćma sv. Franje. Bratsko-sestarsko druženje uslijedilo je nakon misnog slavlja, objava je Župe Bukovica.


Večeras, četvrtak je treći dan Trodnevnice i Uočnica Svetkovine. Na kraju sv. mise slavit ćemo Obred preminuća sv. našeg oca Franje. Za četvrtak oglašavamo post, odnosno nemrs na čast sv. Frane.
Sutra, petak, je sv. Frano, zapovijedana svetkovina prvog stupnja za našu župu – stupanj nedjelje. Sv. mise su samo u Bukovici i to rana u 8 i pučka u 11 sati, koju predvodi fra Branimir Novokmet župni vikar na Čerinu. Mise u Brišniku nema.

www.tomislavnews.com/Župa Bukovica/Foto: Ana Bagarić