tomislavnews.com

FOTO: “CAMINO IMOTA” organizirala je trodnevno hodočašće Camino Hrvatska ruta, hodočasti i ekipa TN; izvješće od subote, drugog dana hodočašća

Camino Imota je organizirao trodnevno hodočašće  Camino Hrvatska ruta, koje je započelo u petak,  5. svibnja i hodočasti se do nedjelje, 7. svibnja 2023.godine.

Ova tri dana hodočasnici “Camino Hrvatska”, a kojih je svake godine sve više imaju jedinstvenu priliku osjetiti duh zajedništva, moć zajedničke molitve u prekrasnoj prirodi, a tijekom hodočašća upoznaju i bogatu kulturnu baštinu Imotske krajine. Uz to, nazoče svetim misama na početku i na kraju dana, hodočašća, slušaju Camino svjedočanstva, duhovno se obogaćuju i mogu saznati što povezuje Camino Hrvatsku s hodočašćem svetoga Jakova.

Jučer (subota, 6. svibnja, 2023.) je ruta hodočašća “Camino Hrvatska”, u organizaciji “Camino Imota”  bila od Lovreća do Prološca preko Lokvičića. U Lokvičićima,  u crkvi Krista Kralja hodočasnike je dočekao svećenik koji ih je ukratko upoznao s povijesti crkve, te podijelio Božji blagoslov.

Nakon toga hodočasnici su se uputili prema Donjem Prološcu gdje su se kod Zelene katedrale  okrijepili.

Danas (nedjelja), zadnjeg dana hodočašća, hodočasti se  od Prološca preko Zmijavca, Runovića, Vinjana i završava u Imotskom, a sveta misa bit će u Crkvi sv. Franje.

Ekipa našega portala Tomislavnews.com je na ovome hodočašću, objavljujemo fotografije s jučerašnje hodnje, koje vrijedi pogledati!

www.tomislavnews.com/Foto: M.L. i A. P.