tomislavnews.com

FOTO/ČESTITAMO : Jučer u Požegi prisegli HV-i i djevojka i mladić iz Tomislavgrada!

copyright@tomislavnews.com

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi održana je jučer (subota 9. ožujka, 2019.) svečana prisega 24. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, priopćeno je iz MORH-a.

Svečanu prisegu položio je 361 ročnik, od kojih 70  – ročnica te petero vojnih specijalista, od kojih dvije vojne specijalistice. Po broju žena, to je drugi najveći naraštaj od početka dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine.

Od 1. siječnja ove godine odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane naknada za dragovoljno vojno osposobljavanje povećana je s dosadašnjih 2000 kuna na 3000 kuna. Riječ je o još jednoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Oružanih snaga RH, u funkciji jačanja sposobnosti Hrvatske vojske, priopćeno je iz MORH-a.

A ono što nije izrijekom priopćeno iz MORH-a mi smo doznali: svečanu prisegu jučer je položila i  djevojka iz Kongore- Tomislavgrad Ljubica Tokić i Mirko Ivan Čolina, rodom iz Tomislavgrada.

Ostvarenju Ljubičine davne želje i ispunjenje iste postati ročnica HV nazočili su njezini prijatelji (na slici uz Naslov), a svečanoj prisezi Mirka Ivana Čoline, uz prijatelje, svečanost i ispunjenje želje, nazočili su i roditelji.

Na ovoj svečanosti u Požegi bili su i članovi Hajdučke družine Mijata Tomića. (Čekamo fotografije?)

Čestitamo im od srca, njima posebno, a i svima ostalima koji su jučer položili prisegu.

Mirko Ivan Čolina

Ljubica Tokić

Prijatelji Mirka Ivana Čoline

Napomena: možda je bilo još ročnica/ročnika iz duvanjskog kraja, ali nismo doznali, pa ako netko zna neka javi!

www.tomislavnews.com