tomislavnews.com

FOTO ČESTITKA: DANAS je svečano proslavljen Dan općine Tomislavgrad!

Svečanim programom obilježen je Dan općine Tomislavgrad koji se obilježava 8. srpnja kao spomen na polaganje kamena temeljca za izgradnju spomen – bazilike, čiju stoljetnu obljetnicu slavimo danas.

Isti je započeo polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje su zajedničke vijence uz predstavnike općine Tomislavgrad položila izaslanstva Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, izaslanstva gradova i općina iz Republike Hrvatske i BiH, predstavnici policije, Konzulata RH u Livnu i Direkcije za robne rezerve.
Prigodnu molitvu je izrekao duvanjski gvardijan fra Bože Milić, nakon čega je u kino dvorani Kulturno-informativnog centra održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća.
Današnjoj sjednici nazočili su predstavnici federalne, županijske vlasti, predstavnici kulturnih i vjerskih institucija, direktori javnih poduzeća i ustanova te drugi uzvanici.

Okupljenima su se obratili predsjednik OV Ilija Papić, općinski načelnik Ivan Buntić, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.
U okviru sjednice prikazan je i video prilog o svim projektima i aktivnostima u protekloj godini, kao i najava daljnjeg rada i djelovanja lokalne uprave.
Ove godine Općinska javna priznanja dodjeljena su Ani Ljubas (Medaljon Općine Tomislavgrad) i bračnom paru Dragi i Miji Matić (Počasni građanin Općine Tomislavgrad) koja su im uručili predsjednik Općinskog vijeća Ilija Papić i općinski načelnik Ivan Buntić.
Ovogodišnji dobitnici priznanja su potom održali inspirativne govore zahvale koji mogu biti putokaz svima u činjenju dobra i empatiji prema svome bližnjem.
Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” je općinskom načelniku uručila zmajsku povelju kao trajno sjećanje na 100 godina spomen – bazilike, za izgradnju koje su upravo njihovi prethodnici donijeli prvi kamen temeljac i sredstva.
Članovi ansambla Lux Pacis i Frame Tomislavgrad su svojim pjevanjem uveličali današnju svečanu proslavu.
Svim Duvnjacima, ma gdje se nalazili, čestitamo Dan naše općine, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.
www.tomislavnews.com