HrvatskaTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKA: HKUD “Fra Jozo Križić” – Roško Polje -Tomislavgrad dolično se predstavilo na 57. Đakovačkim vezovima

“Ja dovedoh Roško Polje svoje, u Đakovo na Vezove tvoje”…. Orila se ganga ulicama grada Đakova.

Naš HKUD je na poziv grada Đakovo i Turističke zajednice grada Đakovo boravio i nastupio na 57. Đakovačkim vezovima. Nastupili smo u subotu navečer na Međunarodnoj smotri folklora, u nedjelju u mimohodu gradskim ulicama i ponovno na Međunarodnoj smotri folklora. Uistinu bogat i zgusnut program, s obzirom da smo stigli u subotu u 13,30 sati. Hvala domaćinu KUD Šokadija iz Strizivojne i predsjedniku Hrvoju Glavačević na gostoprimstvu. Ako Bog da mi ćemo dogodine uzvratiti na Roškom ljetu. Za sve koji nisu gledali, link na kojem možete pogledati naš nastup je: https://fb.watch/lHQul4xsTH/?mibextid=Nif5oz od 11 min i 30 sekundi.
Mogu reći kako smo opravdali ukazano povjerenje i prikazali naš kraj i običaje kako i dolikuje. Potvrdu za to smo dobili od gosp. Mirka Ćurića iz organizacijskog odbora, a koji je ujedno i scenarist otvorenja Đakovačkih vezova i na to smo iznimno ponosni.
Predstavili smo se ženskom gangom i bećarcem, vrćenjem tepsije, te spletom kola duvanjskog kraja i Zapadne Hercegovine. Za sve nas koji smo bili mogu reći da su, unatoč naporu, vrućini i zgusnutom rasporedu “Vezovi” vrhunska manifestacija na kojoj vrijedi biti.
I već danas idemo dalje. Naša djevojka Ivana Šimić večeras ide na Izbor i Reviju najljepše djevojke u narodnoj nošnji i poželimo joj sreću. Za nas je najljepša, a bit će kako žiri odluči. Završna večer je u petak u Tomislavgradu na Trgu gange i Hajdučke družine, piše Roško kulturno ljeto.
www.tomislavnews.com