Naši u svijetuTG Sport

FOTO-ČESTITKA : JOSIP GABRIĆ iz Lipe, a rodila ga majka Brišnička, potpisao ugovor s austrijskim prvoligašem SV Ried

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Josip Gabrić iz Lipe rođen je  15.12.2000. godine, a sin je Ljubice i Marka Gabrića. Ljubica je iz rodom iz Brišnika, djevojačko Belić,  a njezin otac je Marko Belić – Mara, hrvatski branitelj koji je poginuo u Domovinskom ratu.
Naravno, čim je netko uspješan sigurno ima veze s duvanjskim krajem ma gdje živio, a kad je riječ o nogometu onda mora imati veze s Brišnikom, rasadnikom uspješnih nogometaša, svi ih znate da ih ne nabrajamo.

Josip je s pet godina, točnije o svetom Anti , 2005. doselio u Austriju  u Frankenburg a.H. gdje se upisuje u najmlađe nogometne uzraste. Tu  prolazi kroz sve selekcije, a prije par godina prelazi u UVB Vöcklamarkt, a prošle godine ga  pod svoje “okrilje” uzima poznati nogometni menadžer Danko Đikić, porijeklom iz Viničke župe, Tomislavgrad.
Josip je završio je srednju petogodišnju školu HTL i upisao studij prava u Salzburgu. Uz njemački jezik, govori tečno i engleski, hrvatski se podrazumijeva.

Sada je potpisao ugovor sa SV Ried , austrijskim prvoligašem koji od Garbića očekuje mnogo, a isgirni smo da neće biti do njega, jer…u genima Gabrića je nogomet!

Podsjetimo, Josipova tetka Ružica Gabrić, udata Pokrajčić (Mrkodol) bila je vrlo uspješna nogometašica, a Josipov ćaća Marko se pokazao igrajući za HNK “Kongoru”, što mu je umnogome pomoglo oženiti Brišničku, dok je stric joj Ivica, tako pričaju bio veliki nogometno talent, a sad su obojica, dakle i Marko i Ivica Gabrić vlasnici uspješne građevinske tvrtke u Austriji.

Priča se da je Josipov pradid Iće obožavao gledati nogomet i  bio žestoki Hajdukovac, dok su mu sinovi zakleti Dinamovci.

Čestitamo Josipu i svim Gabrićima u Lipi i Austriji jer dadoše prvoligaša, doduše Austriji, ali…

Uspješnu, zdravu i sretnu karijeru želimo Josipu, neka ga Bog čuva, ali i neka i on pripazi na se!

www.tomislavnews.com/I.