TG ČestitkeTG Gospodarstvo

FOTO ČESTITKA: Medu OPG Pranjić iz Brišnika dodijeljena zlatna medalja za najbolji med na 16. Međunarodnom sajmu meda u Srebreniku

U organizaciji Pčelarskog društva “Roj” u Srebreniku ovih je dana održan 16. Sajam pčelarstva i opreme. Sajam je okupio više od 50 izlagača, a osim pčelara građanima kraljevskog grada predstavili su se i proizvođači drugih tradicionalnih domaćih proizvoda.

Među izlagačima meda bilo je i OPG Pranjić iz Brišnika-Tomislavgrad, koje godinama dobiva međunarodna priznanja za kvalitetu svoga meda, pa je tako bilo i ove godine.
Na 16. međunarodnom sajmu pčelarstva u Srebreniku med OPG Pranjića dobio je zlatnu medalju i pehar i njihov med je proglašen najboljim medom na izložbi, med s najboljom kvalitetom.
Inače, OPG Pranjić se bavi i proizvodnjom rakije i likera za koje također redovito dobiva najveća međunarodna priznanja.

Čestitali smo vlasniku OPG Pranjić Mati Pranjiću na ovome vrijednom priznanju i upitali ga što njegovom OPG Znače ova najveća priznanja za njihove proizvode.

“Hvala na čestitkama, a znače nam mnogo, jer je ovo ipak priznanje od stručnjaka za med. Mi naše pčele, košnice držimo u Brišniku i to znači kako je ova sredina zdrava, nezagađena, što se očituje i na kvaliteti meda. Doduše, ova pčelarska godina bila je izuzetno teška i s vrlo malim prinosima, ali je med vrhunske kvalitete što pokazuje i ovo međunarodno zlatno priznanje za najbolji med”, izjavio je za Tomislavnews.com gospodin Mate Pranjić.

www.tomislavnews.com